Platbodem huren

1 aanbieder gevonden. De prijs van een platbodem kan sterk verschillen. Vraag de verhuurbedrijven naar de mogelijkheden.

Top 1 verhuurbedrijf

  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open

Prijs per dag:

Varen op een historisch zeilschip? Huur dan een platbodem

Een platbodem is een authentiek Hollands schip met een platte bodem. Ideaal voor het varen in ondiepe wateren. Je kunt een platbodem zowel huren voor vaartochtjes met een klein gezelschap als met een grotere groep mensen. Misschien een leuk idee voor die familiedag of dat bedrijfsuitje dat eraan zit te komen? De term platbodem is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten historische zeilschepen, waaronder een skûtsje, een tjalk en een praam. Deze zeilboten werden vroeger ingezet om over ondiepe sloten en kanalen te kunnen varen. Nu worden de boten gebruikt voor pleziervaarten. Bij veel verhuurbedrijven is het mogelijk om de zeiltocht te combineren met een bezoek aan een bezienswaardigheid. Denk bijvoorbeeld aan het Muiderslot of het forteiland Pampus. Let op! Verhuurbedrijven verhuren alleen aan ervaren zeilers, tenzij je de boot inclusief schipper huurt. Wil je graag zelf varen en zoek je hiervoor een relatief eenvoudige zeilboot? Huur dan een valk.

 

Tips voor het huren van een platbodem

Je kunt een platbodem voor een dag huren, maar ook voor een weekendje of zelfs een week. Het seizoen waarin platbodems gehuurd kunnen worden, loopt van april tot oktober. Reserveren is raadzaam, vanwege beperkte beschikbaarheid. Hou bij het huren van een zeilboot rekening met bijkomende kosten voor zwemvesten, brandstof, eventuele catering en een schipper. Ook zul je borgkosten moeten betalen en kan het zijn dat er sprake is van een eigen risico. Informeer hiernaar bij het verhuurbedrijf. Organiseer je een feest voor een groot gezelschap? Wellicht is het huren van een partyboot dan geschikter. Als je niet afhankelijk wilt zijn van de wind kun je er ookvoor kiezen om een motorjacht te huren. Enjoy!

Gerelateerde categorieën