Onkruidbrander huren

Top 1 verhuurbedrijf

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Gasverbruik variërend van 2 tot 5,9 kg/uur
Werksnelheid variërend van 2 tot 5 km/uur
Werkbreedte 500 mm
Snel van je onkruid af, huur een onkruidbrander

Niets is zo vervelend als onkruid in je tuin! Er zijn verschillende manieren om onkruid tegen te gaan. Bij veel oplossingen maakt men gebruik van chemische middelen, zoals bij het gebruik van een onkruidspuit. Uiteraard zijn er ook andere, meer biologische onkruidbestrijdingsmanieren om onkruid tegen te gaan. Wanneer je selectief onkruid wilt verbranden biedt het huren van een onkruidbrander uitkomst.

Met de mobiele onkruidbrander verhit je het onkruid. Door deze blootstelling aan enorme hitte zet het vocht in de cellen van het onkruid uit, zodat de cellen zullen springen. Het vocht wordt onttrokken aan het onkruid, het onkruid droogt uit, verdort, en sterft af. Een makkelijk een effectieve oplossing die bovendien relatief milieuvriendelijk is. Niet alleen onkruid, maar ook het verwijderen van mos, algen en schimmels en het bestrijden van mierennesten werkt effectief met een onkruidbrander.

Onkruidbranders huren voor particulier of professioneel gebruik

Het huren van een onkruidbrander kun je bij verschillende verhuurbedrijven doen. Via Huren.nl vind je eenvoudig verschillende verhuurbedrijven bij jou in de buurt. Voor particulier gebruik zijn er lichte onkruidbranders te huur. Voor de professionelen onder ons zijn er zwaardere, bredere en langere onkruidbranders te huren. Met deze onkruidbranders met een groot vermogen kun je soms ook andere klussen uitvoeren, zoals werkzaamheden met teer, isolering van daken, drogen van beton, etc.

De onkruidbrander werkt vaak met butaan en propaan om het onkruid te verhitten. Ga na of je zelf voor brandstof moet zorgen, of dat je deze meegeleverd krijgt van het verhuurbedrijf. Meestal kun je de onkruidbrander per dag of per week huren. Sommige verhuurbedrijven bieden de mogelijkheid aan om de onkruidbrander voor halve dag te huren tegen een gereduceerd tarief. Handig als je de brander slechts voor korte duur nodig hebt.

Wanneer onkruid branden met een gehuurde onkruidbrander?

Het wegbranden van onkruid werkt het beste als het onkruid langer is dan 20 cm. De mate waarin het onkruid groeit is weersafhankelijk. Onkruid groeit namelijk sneller bij tempraturen boven de 15 graden. Let natuurlijk wel altijd goed op dat je met vuur werkt. Lees daarom goed de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Draag voor de zekerheid handschoenen bij het hanteren van de onkruidbrander.