Fietsendrager huren

1 aanbieder gevonden. Prijzen variëren van € 29,- tot € 29,-, afhankelijk van de capaciteit en het soort fiets wat er op kan.

Top 1 verhuurbedrijf

  • Meest gekozen

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Model trekhaak, dak of achterklep
Aantal fietsen variërend van 1 tot 5 fietsen
Maximaal gewicht per fiets variërend van 17 tot 30 kg
Eigen gewicht variërend van 14 tot 23 kg
Soorten fietsen fiets en elektrische fiets
Stekkeraansluiting 7- of 13-polig
Veilig met de fietsen op pad: huur een fietsendrager<o:p></o:p>

Op vakantie of tijdens een weekendje weg kan het heerlijk zijn om even uit te waaien met een mooie fietstocht. Als je met de auto op pad gaat, kan je eenvoudig een fietsdrager huren om zo jouw eigen, of je gehuurde fietsen mee te nemen. Zo verlies je geen opbergruimte. Hieronder vind je een overzicht van alle verhuurders van fietsdragers bij jou in de buurt. Zo zie je gelijk wat het aanbod is en kan je straks makkelijk en snel op pad!

Goed om te weten als je een fietsdrager huurt

Voordat je een fietsdrager huurt is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Er bestaan namelijk verschillende soorten fietsdragers, voor één tot maximaal vijf fietsen. Er zijn fietsendragers te huur die je op het dak van je auto bevestigt, fietsdragers die je aan je trekhaak moet monteren, en fietsendragers die gemonteerd worden aan de achterklep van je auto. Het voordeel van een fietsdrager op een trekhaak is dat deze gemakkelijk te monteren en te verwijderen is. Het voordeel van een dakfietsdrager is dat je gemakkelijk bij de bagageruimte kan, omdat de achterdeur nog steeds open kan.

Waar je rekening mee moet houden als je een fietsdrager voor op het dak huurt, is dat je auto een stuk hoger is. Let daarom bij tunnels en dergelijke goed op de maximale doorgang en meet van te voren op hoe hoog je auto met fietsen is. Een ander belangrijk punt bij het huren van dakfietsdragers: deze worden gemonteerd op dakdragers. Deze dragers worden bevestigd aan het dak van de auto, als je auto niet al beschikt over dakdragers. Het kan daarom zijn dat je dakdragers los bij de dakfietsdragers moet huren. Let bij montage wel goed op het totale gewicht van de fietsen.

Denk aan de veiligheid bij fietsdragers

Als je nooit eerder een fietsdrager op je auto hebt gemonteerd, kan het verstandig zijn om bij het verhuurbedrijf na te gaan hoe dit moet. Veel verhuurbedrijven bieden de montage van de dak- en fietsdragers als service aan.

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat niet alleen de fietsdrager zelf, maar ook de fietsen goed vastzitten. Zorg er ook voor dat de remlichten, richtingaanwijzers en stadsverlichting nog steeds goed zichtbaar zijn. Bij het verhuurbedrijf naar keuze kan je vaak zowel de 7- als 13 polige stekkeraansluiting huren. Deze heb je nodig voor de verlichting op de fietsdrager. Plaats altijd een wit kenteken op de fietsdrager (geldt uiteraard niet voor fietsdragers voor op het dak). Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de maximale kogeldruk van auto niet wordt overschreden door het gebruik van een fietsendrager.