Dagje varen? Huren.nl geeft tips

Varen in Nederland, huurmogelijkheden op een rij

Een reisje langs de Rijn? Een date met Berent Botje? Een stukje varen over de baren? Laten we even kijken wat daarvoor nodig is. Allereerst, water. In Nederland worden we van bijna alle kanten omgeven door water, dus dat is voor elkaar. Dan: gezelschap. Die kun je vinden in je vrienden, familie, collega’s, je huisdier, je imaginaire vriend of je telefoon. Maar dan als laatste: een boot. Heb je die niet zelf? Dan kun je er een huren!

Pleziervaren in Nederland, waterland. Welke bootjes zijn te huur?

Pleziervaren, het is echt voor iedereen weggelegd. Bootjes zijn in alle soorten en maten te huur. Voor de grote zeilboten of gemotoriseerde boten kan het voorkomen dat je een vaarbewijs moet hebben, maar gelukkig mag iedereen in een kano. Er zijn veel verschillende verhuurders waar je kano’s en kajakken kunt huren. Meestal bij de recreatieve plassen, maar ook bij kanalen en wateren verspreid door het land en in de steden. Leuk als teamuitje, belachelijk origineel als eerste date en hilarisch met vrienden. Ook het huren van een roeiboot kan op veel meren, plassen, kanalen en rivieren. Stel je eens voor: de seringen staan vol in bloei, de treurwilgen hangen met hun felgroene takken half in het water. Jij en je geliefde kabbelen voort in jullie gehuurde roeiboot. Hij leest zijn favoriete poëzie aan je voor terwijl hij je een aardbei met slagroom voert uit jullie meegebrachte picknickmand. Twee zwanen op de achtergrond glijden voorbij over het water, jouw blote voeten raken het water net. Te romantisch? Geen punt: dan huur je gewoon een waterfiets. Ben je een dagje op het water aan het plannen, en heb je geen zin om zelf te roeien? Je moet roeien met de riemen die je huurt, dus waarom niet gewoon een motorbootje huren, dan hoef je alleen maar te sturen! Wil je genieten van de omgeving, dan kun je een elektroboot huren. Wil je lekker sjezen over het water? Huur dan een motorboot of speedbootje!

Zelf varen of laten varen? En wat voor boot huur je dan?

Ben je een echte thrillseeker en wil jij een boot huren omdat je van varen houdt en dat ook regelmatig doet? Ben je in het bezit van een vaarbewijs of wil je een snelle motorboot huren en lessen nemen? Of heb je een eigen boot maar ben je inspiratie aan het opdoen voor nieuwe vaarideeën? Je kunt natuurlijk een boottrailer huren en je eigen boot, of de boot die je gaat huren overal mee naar toe nemen. Bijvoorbeeld op vakantie, of naar een meer waar je nog nooit geweest bent. Ben je misschien een zeilfanaat en wil je een valk, laser, zeiljacht, kajuitzeilboot of platbodem huren? Bijvoorbeeld om de Friese Meren mee te bezeilen? Hier op Huren.nl kun jij je hart ophalen en verschillende verhuurders van deze typische zeilboten met elkaar vergelijken. Ga je met een grote groep varen? Dan kun je een sloep of een zeiljacht huren. Wat zeg je? Geen van jullie ervaring met varen? Geen probleem: op Huren.nl vind je verschillende verhuurders van sloepen met schipper of zeilschepen inclusief schipper. Als je geluk hebt, mag jij ook een keertje fokkemaat zijn.

Gerelateerde categorieën