Kamperen, wat kan je huren?

Spullen huren om te gaan kamperen, waar moet ik aan denken?

Ik ga op vakantie en ik neem mee… een industriebrander! Een industriebrander is een klein kookplaatje dat op gas werkt. Zo kun je waar je maar wilt toch een lekker warm maaltje voorschotelen, dus ook als je aan het kamperen bent. Dit soort branders wordt bijvoorbeeld veel gebruikt op kamp met verenigingen zoals scouting, maar ook op de camping met de familie is zo’n gasbrander een prima kookplekje. Een andere manier om te koken is natuurlijk elektrisch, mits je een elektriciteitsaansluiting hebt op jouw campingplek. In dat geval kun je ook een inductieplaat huren. Deze plaat heeft meestal één pitje, ideaal om ook binnen in je tent mee te koken. 

Het buitenleven op de camping, wat kun je huren?

Wil je lekker buiten zitten op de camping, maar gaat de reis dit jaar niet verder dan Nederland zelf? Ook in Zuid Frankrijk kan het zomaar zijn dat je aan de verkeerde kant van een gebergte zit, zodat er nogal eens een plens water kan vallen, net als je de piepers aan het opzetten bent op je industriebrander. Dat wil je niet hebben natuurlijk, beter mee verlegen dan onverlegen: je kunt een partytent huren om mee te nemen op vakantie: zo zit je lekker droog als jouw tent geen luifel heeft. Heb je geboekt op een camping waar je een vuurtje mag stoken? Dan is het misschien een leuk idee om een vuurkorf te huren. Daar kan je dan iedere avond marshmallows boven roosteren en er misschien zelfs op barbecueën.

De reis is net zo belangrijk als de bestemming

Je moet natuurlijk eerst op plaats van bestemming aankomen. Daarvoor kun je met de trein gaan of vliegen. Als je wat meer bewegingsvrijheid wilt, of als je nog niet weet op welke camping je jouw opblaasbare matje gaat spreiden, dan is het misschien een idee om een auto te huren. Heb je er ook al aan gedacht of je je eigen fietsen mee wilt nemen of die ter plekke gaat huren? Als je je eigen vertrouwde tweewieler meeneemt kan het handig zijn om fietsendragers te huren. Toch je eigen campingkist mee met hagelslag en stroopwafels? Dan kun je een bagagebox huren voor op het dak van je auto, zo hoeft niet alles in de kofferbak en kunnen er drie kinderen achterin zitten.