Legertent huren

2 aanbieders gevonden. De prijzen hangen af van het formaat en de uitvoering van de tent en variëren van € 79,- tot € 85,-.

Top 2 verhuurbedrijven

  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Afmetingen variërend van 4x4 tot 6x16 m
Oppervlakte variërend van 16 tot 96 m2
Inloophoogte variërend van 1,95 tot 2,1 m
Hoogste punt variërend van 2,75 tot 3,5 m
Aantal slaapplaatsen variërend van 8 tot 30 slaapplaatsen
Robuuste, grote tent huren? huur een legertent

Een legertent wordt allang niet meer alleen door het leger zelf gebruikt. De typische legergroene tenten zijn robuust, warm, relatief snel en makkelijk op te zetten en zeer stevig. Er zijn veel verschillende types legertenten die te huur zijn. Zo kun kiezen om kleinere legertenten te huren voor kleine gezelschappen, maar er zijn ook grote legertenten die bijvoorbeeld prima geschikt zijn voor het geven van een feestje.

Een legertent huren voor verschillende doeleinden

Een tegertent kan je huren voor veel verschillende redenen. Vaak worden legertenten gehuurt om in te slapen. Dezelfde tent huren als zo één die ze gebruiken in het leger is extra spannend voor kinderen, bijvoorbeeld voor schoolkampen, scoutingkamp of een weekje weg met een vereniging. Geef je een feestje in de legertent? Denk dan ook aan de eventuele extra’s zoals vlonders of een tentvloer. Zodat je gasten stevig staan en nog eens een dansje kunnen wagen.

Het juiste formaat legertent en accessoires huren

Let op, als je een legertent huur omdat je met een groep in de tent wilt slapen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Belangrijk is dat de legertent die je huur groot genoeg is. De afmetingen verschillen per type, en elk verhuurbedrijf berekend op zijn eigen manier hoeveel mensen hier in kunnen slapen. Er zijn legertenten te huur met een oppervlakte van 16 tot wel 96 m2. Het aantal slaapplaatsen varieert van 8 tot 30. Meestal wordt het maximum aantal personen berekend, waarbij de mensen aansluitend aan elkaar slapen.

Als je een legertent gaat huren, kun je bij de meeste verhuurbedrijven ook handige accessoires huren zoals veldbedden, klapstoeltjes, inklapbare tafels, gasflessen en gasstellen, heaters, verlichting, etc. Ook bieden veel verhuurbedrijven de service van het opbouwen en afbreken van de legertent. Hier betaal je dan vaak wel wat extras voor. Wanneer je zelf het transport van de legertent regelt, hou er dan rekening mee dat het vervoer al gauw een ruime auto moet zijn met genoeg ruimte. Een bestelbus of aanhanger is wellicht dan ook een betere keuze.