Partytent huren

10 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 24,- tot € 175,- en hangt af van het model, de kwaliteit en het formaat. (huuradvies)

Top 10 verhuurbedrijven

  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • 6 producten via Huren.nl
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Op zaterdag open
  • Ook 's avonds open
  • Meest gekozen

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
0,-
61,-
175,-
Per weekend
0,-
121,-
351,-
Per week
0,-
425,-
1228,-

Kenmerken en varianten

Afmetingen variërend van 2x2 tot 6x14 m
Nokhoogte variërend van 2,6 tot 3,4 m
Kleur wit/grijs wit, wit/groen, wit/ecru
Modellen easy-up en frame modellen

Recente huuraanvragen

Partytent 3x6 m in Harderwijk

voor 1 dag bij Partyhuren

13-12-2022

Recent beoordeelde verhuurbedrijven


10

Makkelijk op te zetten partytent, flexibel in mogelijkheden. Hele goede service!

Gehuurd:

Partytent

op 28-01-2023

afgelopen dinsdag om 16:34


9,0

Service is top

Gehuurd:

Partytent

op 29-12-2023

18-01-2023


10

1 woord, TOP!

Gehuurd:

Partytent

op 07-01-2023

10-01-2023


10

Bestellen gaat makkelijk. Gastvrij geholpen. Mooi adres om een partytent te huren!

Gehuurd:

Partytent

op 06-01-2023

10-01-2023


9,0

We hadden een bedrijfsborrel en om het geheel tot een feest te maken had ik gehuurd: partytents, sta tafels, heaters, een ketel voor glühwein en een hotpot voor warme chocomel. Het bestellen ging makkelijk, de spullen waren zeer goed en de communicatie is top ! Ik weet ze de volgende keer ook te vinden. Lees meer

Gehuurd:

Partytent

op 21-12-2022

05-01-2023


10

Partytenten, lichtjes en heaters gehuurd. Was helemaal top! De tenten werden voor ons opgebouwd en afgebroken. Voor een volgend feestje gaan wij hier zeker weer huren!

Gehuurd:

Partytent

op 04-12-2022

22-12-2022


9,0

Zeer tevreden over de service !

Gehuurd:

Partytent

op 07-10-2022

21-12-2022


10

Super geweldig weer, net zoals in 2015 / als ik je weer nodig heb in mei (wat ik wel weer denk, hihihi) dan hoor je het weer van me, groetjes Helma.... Spiritueel en Bewustwording.... www.laplagedebeaute.nl

Gehuurd:

Partytent

op 12-11-2022

10-12-2022
Partytent: de ideale feesttent om te huren

Partytenten zijn veruit de meest gehuurde tenten. Iedereen heeft andere eisen en wensen bij het huren van een partytent. En daarentegen biedt elk verhuurbedrijf weer wat anders aan; voor ieder wat wils dus. De keuzes uit verschillende partytenten is zeer groot en daarom kan het handig zijn om je goed te oriënteren. Zoek je er een met zijwanden of juist zonder zijwanden? Op deze pagina lees je meer over het huren van een partytent en wat daar allemaal bij komt kijken.

Verschillende afmetingen van partytenten

Het huren van een partytent is ideaal voor een evenement. Het houdt de gasten beschut tegen de regen en wind of juist tegen de felle zon. Partytenten zijn te huur met of zonder zijwand. Vaak worden ze inclusief de zijwanden verhuud, maar er zijn verhuurders waarbij je deze zijwanden er los bij kunt huren. Een partytent is ook ideaal om te huren voor een tuinfeest, huwelijksfeest, bedrijfsfeest of ander evenement. Het woord partytent is langzamerhand een verzamelnaam geworden voor vrijwel alle tenten waar een feest of evenement in gehouden kan worden. De meesten mensen kennen de partytent als kleine, witte tent op vier poten met een veelvoorkomende afmeting van 3x3 of 4x4 m. Er zijn echter ook grotere partytenten te huur met een afmeting van 4x6, 5x8 of 5x10 meter. Ben je op zoek naar een grotere tent voor jouw evenement, dan is een alu tent of Pagodetent ook een goede optie.

Hoe groot moet de partytent zijn? Handige vuistregel:

De grootte van de partytent is uiteraard afhankelijk van het aantal gasten dat je verwacht op jouw event. Een handige vuistregel: gaan de gasten staan, tel dan 1 gast per vierkante meter. Gaan de gasten zitten in de partytent, tel dan 1 gast per 1,2 vierkante meter. Het kan natuurlijk ook zijn dat je meer ruimte wilt, of dat er een buffet aanwezig is. Bereken dan 1 gast per 1,5 vierkante meter. Bij twijfel kan je altijd informatie inwinnen bij het desbetreffende verhuurbedrijf.

Partytenten hebben de positieve eigenschap dat ze vaak goed aan elkaar te koppelen zijn. Handig als je bijvoorbeeld een grotere partytent nodig hebt, of een bijzondere vorm zoals een hoek wilt hanteren. Er zijn ook verhuurbedrijven die partytenten aanbieden inclusief op- en afbouwservice. In andere gevallen zijn hier extra kosten aan verbonden. Informeer bij het verhuurbedrijf naar de mogelijkheden.

Niet vergeten wanneer je een partytent huurt:

Ga je een partytent huren? Denk dan ook aan andere handige benodigdheden die eventueel van pas komen bij het evenement wat je organiseert. Gaat de partytent de tuin in? Dan is het misschien handig om ook statafels met of zonder elegante rokken, feestverlichting, stoelen en/of glaswerk te huren. Huur je een grote partytent en verwacht je dat mensen een dansje wagen op het event? Het huren van vloerdelen is dan aan te raden. Veel verhuurbedrijven die partytenten verhuren bieden dit soort benodigdheden aan. Het kan handig zijn om al je benodigdheden bij één aanbieder te huren. Dit vanwege het gemak, maar ook omdat sommige verhuurbedrijven dan een gereduceerde prijs kunnen aanbieden.

Meer informatie en tips over het huren van een partytent vind je hier: partytent blog.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Wat is het verschil tussen een opvouwbare partytent en een normale partytent?
Een easy up partytent / partytent easy up is een opvouwbare partytent welke je, zoals de naam suggereert, makkelijk kunt uitklappen en opvouwen. De tent is hierdoor binnen enkele minuten opgezet. Een 'normale' partytent is een steviger geheel, echter neemt het op- en afbouwen van de tent meer tijd in beslag. Wanneer je een partytent van een groot formaat nodig hebt, dan zul je altijd terecht komen bij een 'normale' partytent. Bij de normale variant is het vaak mogelijk om verschillende maten aan elkaar te koppelen. Geef je een groot feest, dan raden wij jou aan om voor een normale variant te gaan. Ook als de weersverwachting slecht is, dan is een normale partytent de beste en stevigste keuze. Een vouwtent wordt hierdoor vaak alleen ingezet bij mooi weer.
Worden de zijwanden altijd meegeleverd?
Nee, de zijwanden worden niet altijd meegeleverd. Het verschilt per tent en per verhuurbedrijf of de zijwanden standaard meegeleverd worden. Bij de reguliere partytenten is het vaak wel mogelijk om deze meegeleverd te krijgen, echter is dit bij de vouwtent niet altijd mogelijk. In de meeste gevallen informeert het verhuurbedrijf jou over de mogelijkheden en de eventuele bijkomende kosten. Mocht je er niet zeker van zijn, dan raden wij jou aan om contact op te nemen met het desbetreffende tentenverhuur bedrijf.
Is de partytent waterdicht?
Ja, in de meeste gevallen zijn partytenten water- en winddicht. Wel kan het gebeuren dat als de partytent niet goed opgezet is, er lekkage kan ontstaan. Twijfel je toch nog over de waterdichtheid van de partytent? Neem dan contact op met de verhuurder.
Wordt het verankeringsmateriaal altijd meegeleverd?
Ja, het verhuurbedrijf levert standaard verankeringsmateriaal mee. Denk hierbij aan haringen en spanbanden.
Van welke materialen is de partytent gemaakt?
De partytenten worden over het algemeen gemaakt van drie soorten materiaal. Zo heb je PVC partytenten, PE partytenten en polyester partytenten. De kwaliteit van de partytent hangt onder andere af van het gebruikte materiaal en de dikte ervan. Over het algemeen zijn PVC partytenten van hogere kwaliteit omdat ze een dikkere stof gebruiken, dit tot wel 550 gram per vierkante meter. De PE partytenten gaan vaak maar tot 240 gram per vierkante meter en is daarom vaak wat goedkoper dan een PVC partytent. De goedkope partytent van PE materiaal is door de lichtere stof wel minder stevig en daarom vooral geschikt voor wanneer het mooi weer is.

Levering

Kan ik de partytent laten op- en afbouwen?
Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om de partytent op- en af te laten bouwen door het tent verhuur bedrijf. Het verschilt per aanbieder of dit standaard bij de prijs in zit, of dat hiervoor betaald moet worden. Mocht het onduidelijk zijn of de partytent op- en afgebouwd kan worden, neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf.
Kan de partytent bezorgd worden?
In de meeste gevallen kan de partytent bezorgd worden. Houd er wel rekening mee dat er in de meeste gevallen bezorgkosten in rekening worden gebracht. Naast het bezorgen kun je bij veel bedrijven de partytent ook laten op- en afbouwen. In de meeste gevallen staan de bezorgkosten van het verhuurbedrijf op de website van de aanbieder. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan contact op met de verhuurder.

Gebruik

Hoeveel personen passen er in een partytent?
"Als je niet zeker weet welk formaat partytent jij nodig hebt, dan kun je de volgende berekening gebruiken: (Aantal staande personen) + (aantal zittende personen * 1,5) = de gewenste grootte van de partytent in vierkante meter. Voorbeeld: het feest telt 20 gasten, de verwachting is dat 6 personen gaan zitten en 14 personen blijven staan. De 6 zittende personen hebben (6*1,5) 9 vierkante meter nodig en de staande gasten hebben (14*1) 14 vierkante meter nodig. In totaal zal de tent dus (9+14) 23 vierkante meter groot moeten zijn. De berekening is natuurlijk afhankelijk van de inrichting van de tent, denk hierbij aan statafels, stoelen, een lopend buffet of een klein podium. Een partytent 3x3 is dus geschikt voor 6 tot 9 personen, een partytent 6x3 is geschikt voor 12 tot 18 personen en een partytent 4x4 is geschikt voor 8 tot 12 personen."
Moet ik de partytent schoon en droog inleveren?
Ja, er wordt door de verhuurder van jou verwacht dat je de partytent altijd schoon en droog inlevert. Is dit niet het geval, dan kan het verhuurbedrijf schoonmaakkosten in rekening brengen.
Mag ik open vuur in de partytent plaatsen, bijvoorbeeld met een vuurkorf?
Nee, het is ten strengste verboden om open vuur in de tent te plaatsen, dit in verband met brandgevaar. Vaak biedt het verhuurbedrijf verschillende opties om de partytent sfeervol en/of warm te maken. Denk hierbij aan verschillende soorten feestverlichting, statafels en heaters.
Bij welke weersomstandigheden mag de partytent niet geplaatst worden?
Bij een weeralarm of een windkracht van 5 of meer mag de tent niet geplaatst worden. Een annuleringsverzekering kan hiervoor een oplossing bieden, zodat je je reservering kunt annuleren wanneer het weer ineens flink tegenzit.
Hoe veranker je de partytent?
Je verankert de partytent met behulp van haringen en scheerlijnen. Mocht het niet mogelijk zijn om haringen te gebruiken, bijvoorbeeld op een verharde ondergrond, dan kan je het beste contact opnemen met de verhuurder. Vaak is er de mogelijkheid om gewichten of speciaal verankeringsmateriaal bij te huren.