Reserveren
Welke touringcars en bussen kan ik huren?
Om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op je zoekopdracht hebben we verhuurders voor de volgende soorten bussen en touringcars: touringcar, mini touringcar, dubbeldekker touringcar, Amerikaanse schoolbus, partybus, pendelbus, vip coach bus, rolstoel touringcar, cabriobus, parijse stadsbus, oldtimerbus, engelse bus en de fietsbus. Klik op een soort bus en zie alle verhuurders bij jou in de buurt! Een bus of touringcar huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Hoe kan ik een touringcar of bus huren?
In veel gevallen is een touringcar of bus huren online via een offerte aanvraag mogelijk, het is bij enkele verhuurders ook mogelijk om telefonisch een bus te reserveren. Hoe je de bus of touringcar dient te reserveren verschilt per verhuurder. Kies een soort bus of touringcar, vergelijk de verhuurders, kies de verhuurder die het beste aansluit op jouw wensen en volg het bestelproces op de website. Bij vragen tijdens het bestellen kun je contact opnemen met het verhuurbedrijf. Een bus huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!
Zijn er kosten verbonden aan het annuleren van mijn bestelling?
Of er kosten verbonden zijn aan het annuleren van jouw bestelling hangt af van het desbetreffende verhuurbedrijf en op welk moment je wil annuleren. Op tijd annuleren is in veel gevallen kosteloos, vaak dient dit minimaal 24 uur voor vertrek te zijn. Dit kan echter afwijken per verhuurder, controleer dus goed de annuleringsvoorwaarden van de verhuurder waar je de bus of touringcar wil huren. Bekijk alle busverhuur bij jou in de buurt en vind de beste deal!
Hoe kies ik de juiste verhuurder?
Het kiezen van de juiste bus verhuurder is sterk afhankelijk van jouw wensen, dit hangt vaak weer sterk af van hoeveel personen je mee wilt nemen. Je kunt de verhuurders vergelijken op de totaalprijs, de recensies en op de service. Bekijk welke service de verhuurders bieden en vraag vrijblijvend bij meerdere verhuurders een offerte aan. Vergelijk de offerte aanvragen en kies de verhuurder die het beste aansluit op jouw behoefte.
Wat is de minimale huurperiode?
De minimale huurperiode van een touringcar of bus is afhankelijk van de verhuurder, dit kan variëren van een paar uur tot een dagdeel. Bekijk de minimale huurperiode op de website van de verhuurder. Staat de minimale huurperiode niet vermeld op de website? Neem dan telefonisch contact op met de verhuurder. Bekijk alle verhuurders met een touringcar of bus te huur en vind de verhuurder die het beste bij je past.
Kan ik voor een schoolreis een bus huren?
Ja vrijwel alle bus verhuurders bieden de mogelijkheid om scholen te voorzien van vervoer. Tijdens je schoolreis is het belangrijk dat er voldoende begeleiders met de groep meegaan. Het is namelijk van groot belang dat de chauffeur al zijn aandacht op de weg kan houden en zich dus niet bezig hoeft te houden met de groep. De verhuurders verzoeken de begeleiders om zich te verdelen over de bus. Bezoek de bedrijven met een touringcar te huur en bekijk de mogelijkheden.
Levering
Wanneer start de huurperiode?
In de meeste gevallen start de huurperiode zodra de chauffeur bij de verhuurder vertrekt. De huurperiode stopt dan ook weer totdat de chauffeur weer terug is bij de verhuurder. Houd er dus rekening mee dat je ook betaald voor de reisuren waarbij je zelf geen gebruik maakt van de bus. Het kan dus voordeliger zijn om een bus bij jou in de buurt te huren. Alle voorwaarden omtrent de start en het eind van de huurperiode vind je terug in de algemene voorwaarden. We raden je aan om de algemene voorwaarden door te nemen voordat je een bus gaat huren, zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Is de bus voorzien van een chauffeur?
Ja de touringcars en bussen zijn voorzien van een chauffeur. De meeste verhuurbedrijven hanteren een prijs inclusief chauffeur, maar let op, niet alle verhuurbedrijven rekenen de prijs inclusief chauffeur. Kijk dus goed of een chauffeur bij de prijs is inbegrepen. De chauffeurs worden meestal geëvalueerd op professioneel gedrag zodat je volledig je gang kan gaan.
Gebruik
Hoeveel uur mag een chauffeur achtereen werken?
Een chauffeur mag maximaal negen uur per dag deelnemen aan het verkeer. Hiervan mag de chauffeur maximaal 4,5 uur aaneengesloten rijden. Na de 4,5 uur dient de chauffeur een pauze te nemen van minimaal 45 minuten. Deze pauze mag de chauffeur ook in twee delen opnemen. Een chauffeur mag per dag 13 uur werken, maar dit mag maximaal 3 keer per week uitgebreid worden naar maximaal 15 uur.
Kan ik zelf de bus of touringcar besturen?
Zelf de bus of touringcar besturen is bij de meeste verhuurders niet mogelijk. Zonder een chauffeur zijn de bussen, inclusief de inzittende, namelijk niet verzekerd. Wil je de bus of touringcar zelf besturen? Bekijk dan allereerst of je over het juiste rijbewijs beschikt. Neem daarna telefonisch contact op met de verhuurder en bespreek de mogelijkheden. Wanneer je zelf een bus of touringcar wilt besturen dien je wel borg te betalen. Deze borg verschilt sterk per verhuurder en bus. Mocht je schade aanrichten, dan ben je de borg kwijt. Neem contact op met de verhuurder en bespreek de mogelijkheden en de voorwaarden.
Mag er in de bus of touringcar gerookt worden?
De meeste verhuurders stellen het niet op prijs als er in de bus wordt gerookt en verbieden dit ook. Dit doen ze om de bussen altijd fris te houden. Het is in sommige gevallen wel mogelijk om de chauffeur te vragen of er gestopt kan worden om een sigaretje te roken.
Mag ik eten en drinken in de bus?
Om te zorgen dat de bussen schoon blijven is het in de meeste gevallen niet toegestaan om te eten in de bus. Non alcoholische dranken zijn vaak wel toegestaan. Op de website van de verhuurder kun je terugvinden of eten en drinken is toegestaan. Kun je de informatie niet vinden? Neem dan contact op met de verhuurder.
Zijn de passagiers verzekerd tijdens de reis?
Ja alle passagiers zijn verzekerd tijdens de rit. Zodra je de bus verlaat ben je vaak niet meer verzekerd, dit betekent dat je op locatie mogelijk een eigen reisverzekering dient te regelen. Indien de bus tijdens het gehele programma tot je beschikking blijft, kun je spullen achterlaten in de bus. Dit geschiedt echter wel op eigen risico.