Busje huren? Huren.nl helpt je verder

Zie je door de busjes het wagenpark niet meer? Geen nood. Huren.nl heeft alle busjes die er te huur zijn op een rijtje gezet, zodat jij eenvoudig een keuze maakt. Of je nu een busje huurt voor een verhuizing, een verbouwing, een dagje uit, of voor je volgende citytrip met vrienden; wij helpen je graag verder.

Verschillende soorten busjes om te huren

Voordat je een busje gaat huren, is het belangrijk om te bedenken wat voor soort busje je wilt huren. Huren.nl onderscheidt drie categorieën:

Voordelen van het huren van een busje

Naast dat een busje huren enorm praktisch is, brengt het ook nog andere voordelen met zich mee. Dus mocht je nog twijfelen of je een busje moet huren, onderstaand verschillende redenen om het wel te doen:

 1. Vervoer van grote groepen: Indien je met een grote groep reist, is het huren van een busje een praktische optie in vergelijking met het huren van meerdere auto's of het gebruiken van het openbaar vervoer.
 2. Besparen van kosten: Niet alleen is het huren van een busje een praktische oplossing, maar ook een voordelige optie. Je kunt namelijk de kosten van het busje delen met de groep.
 3. Bagageruimte: Het grootste voordeel van een busje is natuurlijk de grote laadruimte die het voertuig biedt. Hierdoor vervoer je eenvoudig veel, of grote spullen.
 4. Flexibiliteit: Als je een busje huurt ben je over het algemeen flexibeler. Zo stop je bijvoorbeeld op elk moment, op de plaatsen waar jij wilt. Hierbij ben je niet gebonden aan de dienstregeling van ander vervoer.
 5. Comfort: Een gehuurd busje biedt vaak meer comfort dan andere vormen van transport. Beenruimte is in ieder geval geen probleem, en vaak heb je ook andere luxe zoals airconditioning en entertainment.
 6. Goed voor het milieu: Als je met een groep reist, is het huren van een busje een milieuvriendelijke optie in vergelijking met het gebruiken van meerdere auto's.

Hoeveel kost het huren van een busje?

Het huren van een busje kan al vanaf € 17,- per dag. Dit bedrag verschilt per aanbieder en is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hebben onder andere de duur van de huurperiode, de grootte van het busje, de afstand die je aflegt, de regio waar je het busje huurt en het seizoen waarin je het busje huurt invloed op de kosten. Ook is het belangrijk om bijkomende kosten in overweging te nemen, zoals de verzekeringskosten, brandstof en eventuele extra's zoals een chauffeur of extra bagageruimte. 
Om de beste deal te vinden, kun je het beste verschillende verhuurbedrijven vergelijken en meerdere offertes aanvragen.

Hoe kun je via Huren.nl een busje huren?

Ondertussen mogen wij onszelf wel expert noemen van het huren van dingen, dus we proberen het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom je er niet uit, kun je de onderstaande stappen doorlopen om een busje te huren.

 1. Kies het type busje dat je wilt huren.
 2. Geef de regio op waar je het busje wilt huren.
 3. Vergelijk de verschillende aanbieders in jouw regio.
 4. Kies de aanbieder met het meest geschikte aanbod.
 5. Geef de datum op wanneer je de bus nodig hebt.
 6. Vul de gevraagde gegevens in.
 7. Bevestig de aanvraag en reserveer het busje.

Extra tips wanneer je een busje huurt

Tijdens dit proces is het van belang dat je de huurvoorwaarden zorgvuldig doorneemt. Zorg ervoor dat je begrijpt wat de kosten zijn, wat er is inbegrepen in de huurprijs en wat niet, en welke beperkingen er gelden. Zorg er ook voor dat je begrijpt welke verzekeringsopties beschikbaar zijn, en wat ze dekken. Overweeg het afsluiten van een verzekering als deze niet inbegrepen is in de huurprijs.