Buscamper huren

4 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 675,- tot € 1089,- per week en hangt af van het seizoen, de huurperiode en de leeftijd van de camper. (huuradvies)

Top 4 verhuurbedrijven

  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
96,-
126,-
156,-
Per weekend
193,-
251,-
311,-
Per week
675,-
880,-
1089,-

Kenmerken en varianten

Aantal slaapplaatsen variërend van 2 tot 6 slaapplaatsen
Aantal zitplaatsen variërend van 2 tot 5 zitplaatsen
Versnelling handgeschakeld of automaat

Meest voorkomende kenmerken

  • Cruise control (5)
  • Airco (5)

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Borg
€1000
€1.166,67
€1500
Eigen risico
€1000
€1.166,67
€1500
Kosten per extra kilometer
€0,25
€0,25
€0,25
Minimale leeftijd
23
23
23

Recente huuraanvragen

Buscamper in Tilburg

voor 3 dagen bij Recreatie Verhuur Nederland

Afgelopen dinsdag om 21:49

Buscamper | Fiat Ducato Knaus Lifetime in Bunnik

voor 3 weken bij Compacte Campers

Afgelopen dinsdag om 20:08

2 persoons | Buscamper Adria 640 SL Malaga in Nieuwkoop

voor 3 weken bij Holland Camper verhuur

Afgelopen dinsdag om 20:04

Buscamper | Adria Twin 640 SL-1 in Herpen

voor 3 weken bij Camper- en Caravancenter

Afgelopen dinsdag om 20:00

Buscamper in Tilburg

voor 2 weken en 4 dagen bij Recreatie Verhuur Nederland

Afgelopen maandag om 21:16

Camper VW T6 California Ocean in Nijverdal

voor 1 week bij Scharphof Campers

12-05-2024

Buscamper Sunlight Cliff 600 in Nieuwendijk (NB)

voor 1 week en 3 dagen bij Campers & Cars

15-04-2024
Op avontuur met een compacte buscamper!

Een buscamper is gebaseerd op een bestelwagen en is daardoor wat compacter dan een normale camper. De buscamper komt in verschillenden varianten. Zo heb je de pop-up variant waarbij het dak van de bus opengeklapt kan worden, de verhoogde buscamper die voorzien is van een verhoogd dak en ten slotte de ‘omgebouwde bestelbus’ die voorzien is van uitschuifbare delen of een op- of aanbouw. Deze laatste versie lijkt veel op de Retro Volkswagen camper. Let op! Verhuurbedrijven hanteren vaak een minimale huurperiode, maar deze verschilt per verhuurder. Ditzelfde geldt voor de minimale leeftijd en het aantal jaren rijervaring. Op zoek naar een anders soort camper? Kijk dan hier naar de overige campers.

Tips voor het huren van een buscamper

Verhuurbedrijven bieden verschillende buscampers aan. Vergelijk de verhuurders goed door te kijken naar het model van de camper, de uitrusting ervan en de huurvoorwaarden. Een buscamper heeft maximaal 4 slaapplaatsen. Sommige verhuurders hebben hun campers voorzien van huisraad (servies, kookgerei, waslijn, et cetera), noodzakelijke accessoires (gasfles, stroomkabel, verbandtrommel, et cetera) en een aanvullende inventaris. Naast de uitrusting zijn er nog andere belangrijke zaken waar je op moet letten: de prijsverschillen voor hoog- en laagseizoen, de verzekering (denk ook aan het buitenland), je eigen risico, het aantal vrije kilometers en de kilometerprijs. Check ten slotte hoe het zit met het schoonmaken van de camper. Regel je dit zelf of neemt de verhuurder dit op zich?

Veelgestelde vragen

Reserveren

Geldt er een minimale leeftijd voor het huren van een buscamper?
Iedereen met een rijbewijs B mag een buscamper huren. Bij het merendeel van de verhuurbedrijven moet de bestuurder minimaal drie jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Er zijn ook verhuurbedrijven die een minimumleeftijd hanteren, deze verschilt per verhuurbedrijf. Je kunt ook een buscamper huren van een particulier, de minimale leeftijd verschilt per particulier. Controleer daarom goed bij de verhuurders wat de minimum leeftijd is en hoe lang je minimaal het rijbewijs in bezit moet hebben. Staat de informatie niet vermeld op de website? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met het verhuurbedrijf.
Moet ik borg betalen bij het huren van een buscamper?
Bij elke verhuurder dien je borg te betalen. De hoogte van de borg varieert van circa €700 tot circa €1100. De borg is afhankelijk van de verhuurder en het type camperbus. In een aantal gevallen is het mogelijk om de borg te verlagen door je te verzekeren via je eigen risico. Je betaalt dan een meerprijs per dag of week bovenop de reguliere huurprijs. De borg moet vaak een paar dagen voor de huurperiode betaald worden, in de meeste gevallen moet je dit doen door middel van een bankoverschrijving. Wanneer de buscamper volgens de voorwaarden van de verhuurder correct is ingeleverd na de huurperiode, dan krijg je borg retour. Controleer de voorwaarden omtrent de borg altijd goed om verrassingen te voorkomen.
Wordt er een minimale huurperiode gehanteerd?
De meeste bedrijven met een buscamper te huur hanteren een minimale huurperiode van 2 of 3 dagen maar dit verschilt vaak per verhuurder. De minimale huurperiode kan ook verschillen tussen de seizoenen, in de het hoogseizoen ligt de minimale huurperiode vaak hoger. In het laagseizoen gelden er vaak andere regels en prijzen. Controleer de minimale huurperiode bij de verhuurder.
Wat is het eigen risico bij het huren van een buscamper?
De hoogte van het eigen risico wordt bepaald door het verhuurbedrijf waardoor het sterk varieert. De buscampers zijn verzekerd, echter kan het voorkomen dat je schade rijdt die je niet op een ander kunt verhalen. In dat geval betaal je het eigen risico. Controleer daarom goed voordat je gaat huren wat het eigen risico is. De meeste verhuurbedrijven hanteren een eigen risico variërend van € 500 tot € 1000 per gebeurtenis.
Kan ik de buscamper vooraf komen bekijken?
In de meeste gevallen is het mogelijk op de buscamper te bekijken voordat je met campervakantie gaat. Je kunt dan kijken of de buscamper geschikt voor jou is. Dit is namelijk een compacte camper. Dat kan heerlijk zijn, maar het kan ook zijn dat je erachter komt dat je toch een grote camper nodig hebt. Kijk in dat geval naar één van de andere campers, bijvoorbeeld naar de half-integraal camper. Het is in ieder geval handig om op tijd contact op te nemen met het verhuurbedrijf om een afspraak in te plannen, de camper kan namelijk op het moment dat het jou het beste uitkomt verhuurd zijn.
Kan ik mijn reservering kosteloos annuleren?
In veel gevallen is het mogelijk om een reservering kosteloos te annuleren, mits je dit op tijd doet. Dit moet je bij elke verhuurder ruim van te voren aangeven, hoe ver van tevoren varieert per verhuurder. We adviseren je om de annuleringsvoorwaarden van de verhuurder waar je de buscamper wilt huren goed door te lezen. Uiteraard kun je bij de meeste verhuurbedrijven een annuleringsverzekering afsluiten, zodat je bij het annuleren niet voor de kosten op hoeft te draaien.

Aflevering

Wat gebeurt er tijdens de overdracht?
Tijdens de overdracht kun je meer verwachten dan alleen het ontvangen van de sleutels. Tijdens de overdracht krijg je een introductie over de camper, waardoor je precies weet waar alle knoppen zitten en waar die voor dienen. Zeker bij een luxe camper met veel functies is die uitleg handig. Daarnaast is het ook een kennismaking met de verhuurder. Bekijk samen met de verhuurder naar de staat van de buscamper. Bekijk eventuele schade, de kilometerstand of kijk naar de ontbrekende inventaris. Neem foto’s van de eventuele schade. Zo kom je achteraf niet in discussie over of er nieuwe schade is of niet. Ten slotte teken je het overdrachtsformulier waardoor de overdracht officieel wordt.
Wat zijn uitgiftekosten?
De uitgifte kosten zijn kosten die worden gemaakt voordat je de buscamper kunt gebruiken. Denk aan het schoonmaken van zowel de binnen als de buitenzijde van de auto, het meeleveren van een gasfles en het bijvullen van andere vloeistoffen. Onder vloeistoffen vallen onder andere de ruitenwisservloeistof, het toiletvloeistof en een volle watertank. Voor de uitgiftekosten wordt de camper helemaal rijklaar gemaakt. De uitgifte prijs verschilt per verhuurder. Bekijk van te voren hoeveel de verhuurder voor de uitgiftekosten vraagt. Zo word je niet verrast door onverwachte kosten.
Kan ik mijn auto parkeren bij de buscamper verhuurder?
Wil je veilig je auto achterlaten bij de verhuurder? Dan kun je in veel gevallen gratis parkeren bij de verhuurder. Er zijn wel uitzonderingen, zo kun je de auto vaak niet achterlaten bij een particulier. Om zeker te zijn dat er een parkeermogelijkheid is, adviseren we je om contact op te nemen met de verhuurder.
Kan ik de buscamper laten bezorgen?
Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om jouw buscamper ook op locatie af te laten leveren. Bij enkele verhuurders zijn hier wel extra kosten aan verbonden en sommige verhuurders leveren alleen in bepaalde regio's. De bezorgkosten worden vaak berekend op afstand. Neem een kijkje op de website van de verhuurder om te kijken of levering mogelijk is.

Gebruik

Hoeveel kilometers mag ik rijden?
"Het aantal kilometers dat je mag rijden hangt af van de verhuurder. Vaak heb je een x aantal vrij kilometers. Vrije kilometers zijn het aantal kilometers waar je geen toeslag over hoeft te betalen. Na de vrije kilometers betaal je per kilometer. In veel gevallen kun je ook meer vrij kilometers bijkopen. Voorbeeld: je rijdt in totaal 2.000 kilometer en het verhuurbedrijf hanteert 1.500 vrije kilometers en een toeslag van €0,25 per kilometer. Je rijdt dan dus 1.500 vrije kilometers en 500 kilometer tegen een toeslag van €0,25 per kilometer. Je betaalt dan dus (500 x 0,25) €125,00."
Mogen anderen de buscamper besturen terwijl ik hem heb gehuurd?
Bij de meeste verhuurders is het geen probleem als iemand anders achter het stuur zit. Echter moet de tweede bestuurder vooraf wel zijn rijbewijs tonen bij de verhuurder. Dit heeft te maken met de verzekeringen. De huurder blijft wel ten alle tijden verantwoordelijk voor de buscamper. We raden je wel aan om van tevoren te checken of een tweede bestuurder toegestaan is. Bij enkele camperbus verhuurbedrijven mag alleen de huurder het voertuig besturen.
Kan ik de huurperiode verlengen?
Dit hangt volledig af van de verhuurder en de beschikbaarheid van de buscamper. Wil je de huurperiode verlengen? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Wanneer de camper beschikbaar is, verlengen ze de huurperiode graag.
Zijn roken en huisdieren toegestaan bij buscamper verhuur?
Dit hangt sterk af van de camperverhuurder. Bij de meeste verhuurbedrijven met nieuwe kampeerbusjes zijn roken en huisdieren niet toegestaan, Uiteraard zijn er uitzonderingen waarbij je wel mag roken en/of huisdieren mag meenemen in het camperbusje. Tevens zijn er ook verhuurders die een toeslag rekenen voor roken en/of huisdieren. Meestal staat op de website van de verhuurder wat toegestaan is en niet.