Motorscooter huren

Het merk, het vermogen, de kilometerprijs en het aantal vrije kilometers verschillen per verhuurbedrijf.

Top 6 verhuurbedrijven

v Sleeuwen Motoren

Huur je motor in Nederland en Portugal!

Volkel

Huur je motor in Nederland en Portugal!

Gebben Motoren

Rogat

Simako-BDM Apeldoorn en Elst

Het adres voor verhuur van de nieuwste BMW motoren

Apeldoorn

Het adres voor verhuur van de nieuwste BMW motoren

Van Harten BMW

Amersfoort

Molenaar Motors

IJsselstein

MotoShare

Veel keuze | Géén borg | Ruim 1500 motoren

Amsterdam

Veel keuze | Géén borg | Ruim 1500 motoren

Prijs per dag:

Huuralternatieven

Allroad motor

Kruising tussen naked bike en toermotor

v.a. 75,-

MP3 motor

Motorrijden met rijbewijs B

v.a. 95,-

Toermotor

Comfortabel voor lange afstanden

v.a. 59,-

Kenmerken en varianten

Rijbewijs A1, A2 en A
Cilinderinhoud variërend tot 610 cc
Vermogen variërend van 47 tot 92 pk
Gewicht variërend tot 206 kg
Max. aantal versnellingen 6 versnellingen
Zithoogte variërend tot 890 cm

Snel van A naar B met een gehuurde motorscooter

Een motorscooter is ideaal voor in grote steden. Je rijdt snel van de ene naar de andere locatie en een parkeerplek vinden is nooit een probleem. Ook om de omgeving te ontdekken is een motorscooter ideaal. Zonder enige inspanning kom je op de leukste plekjes. Een motorscooter kan een benzinemotor hebben (meer dan 50 cc cilinderinhoud), maar kan ook op elektriciteit lopen. Deze moet dan wel meer dan 2kW vermogen hebben wil deze onder de categorie motorscooters vallen. Met een motorscooter maak je zowel korte als lange ritten. Wil je echt gaan toeren, dan kun je natuurlijk ook gaan voor de special toermotor. Wil je wel graag op een motor rijden, maar heb je geen motorrijbewijs? Huur dan een trike of een MP3 motor. Voor deze motoren is rijbewijs B voldoende, mits deze voor 19 januari 2013 behaald zijn. Op deze pagina vind je de verhuurbedrijven van motorscooters in de door jou gekozen omgeving.

Waarom een motorscooter huren?

Over het algemeen is een motorscooter comfortabeler dan een traditionele motorfiets. Voornamelijk in grote steden heeft de motorscooter een streepje voor. Doordat de motorscooter lichter en vaak kleiner is dat een motor is deze makkelijk te manoeuvreren door de stad. Door de riante buddyseat zit je comfortabel en bovendien is er genoeg bagageruimte. Je kunt er eventueel zelfs een aanhanger bij huren als je van plan bent om veel materiaal te verplaatsen. Ben je geen ster in kaartlezen? Ga dan voor een motorscooter ben ingebouwde navigatie. Ben je van plan om een motorscooter te huren, dan kun je vaak kiezen tussen verschillende modellen. Zo verschillen de motorscooters in vermogen, gewicht en het aantal versnellingen.

Welke huurvoorwaarden zijn er?

Regelgeving betreffende de motorscooter is vergelijkbaar met die van de motor. Afhankelijk van het vermogen van de motor is rijbewijs A, A1 of A2 vereist. De minimum leeftijd die gehanteerd wordt, verschilt per verhuurbedrijf. Soms moet de bestuurder minimaal 21 zijn, maar soms ook 30. Let hierop tijdens het vergelijken van de verhuurbedrijven. Verder is het zo dat je de motorscooter huurt met een volle tank en deze ook met een volle tank weer ingeleverd moet worden. Degene die de motor huurt, is ook de enige die op de motor mag rijden. Neem je een extra passagier mee, dan moet je niet alleen voor jezelf een dagverzekering regelen, maar ook voor je passagier. Dit heet dan een opzittende verzekering. Als motorrijder ben je verplicht om een helm en juiste kleding te dragen. Heb je dit niet, dan kun je dit vaak bij het verhuurbedrijf erbij huren. Ditzelfde geldt voor een slot. Hoe ver je mag rijden met de motorscooter kan verschillen per verhuurbedrijf. Soms wordt er een maximaal aantal kilometers afgesproken. Zo niet, dan betaal je per gereden kilometer. Hou ook rekening met borgkosten. Een motorscooter huur je per dag.