Bouwdroger huren

20 aanbieders gevonden. De prijs varieert van € 5,- tot € 100,- per dag en hangt af van luchtverplaatsing (m³), de capaciteit en het vermogen.

Top 20 verhuurbedrijven

 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Huurtopper 2023
 • Pak kortingscode
 • Huurtopper 2022
 • Best beoordeeld
 • Meest gekozen
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open
 • Ook 's avonds open
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Vermogen variërend van 470 tot 3.050 W
Capaciteit variërend van 12 tot 450 liter
Luchtverplaatsing variërend van 150 tot 2.200 m3/uur
Spanning 220/230 of 400 V
Gewicht variërend van 30 tot 130 kg

Recente huuraanvragen

Bouwdroger 75 liter in Breda

voor 2 weken en 4 dagen bij Vochtex

Afgelopen zondag om 18:03

Bouwdroger 75 liter in Breda

voor 1 week bij Vochtex

09-04-2024

Bouwdroger 75 liter in Breda

voor 6 dagen en 19 uur bij Vochtex

22-02-2024

Recent beoordeelde verhuurbedrijven


9,0

Vriendelijke en vlotte, soepele service. Opmerking: rekeningnummer bank is klein en licht afgedrukt en daardoor moeilijk te lezen! Graag grotere versie op factuur.

Gehuurd:

Bouwdroger

op 12-01-2024

24-02-2024


10

Goede droger and prima service

Gehuurd:

Bouwdroger

op 26-01-2024

09-02-2024


10

Zeer correct en netjes geleverd. Alle uitleg en zelfs meedenken over de goedkoopste optie.

Gehuurd:

Bouwdroger 09-02-2024


10

Door wateroverlast een natte kelder verkregen maar door een snelle service en goed materiaal van de bouwdroger specialist situatie snel weer onder controle gekregen. Aanrader!!

Gehuurd:

Bouwdroger 05-02-2024


9,0

Snel geregeld en prettig contact gehad. Bouwdroger werkte zoals te verwachten

Gehuurd:

Bouwdroger

op 08-12-2023

03-01-2024
Via Huren.nl een bouwdroger huren

Het huren van een bouwdroger bij één van de vele verhuurders is niet altijd makkelijk. Er zijn namelijk een hoop verschillende bedrijven met een bouwdroger te huur. Met gebruik van deze pagina maken we de zoektocht graag een stukje makkelijker voor je. Via Huren.nl vind je snel en eenvoudig een geschikt verhuurbedrijf met de juiste bouwdroger te huur. Gebruik je locatie en de kaart en zie in één oogopslag alle bouwdroger verhuur bij jou in de buurt. Een bouwdroger huren doe je makkelijk en snel via Huren.nl!

Welke bouwdroger moet ik huren?

Welke bouwdroger je nodig hebt hangt af van wat er gedroogd moet worden, de afmetingen van de ruimte, de hoeveelheid vocht, de snelheid waarmee gedroogd moet worden en de temperatuur van de omgeving. Er zijn grofweg drie modellen bouwdrogers te huur. Welk model voor jouw klus geschikt is, hangt af van de grootte van de bovenstaande factoren. We raden je aan om je te laten adviseren door de verhuurder. Zij kunnen een goede capaciteitsberekening maken, zodat je zo efficiënt mogelijk te werk kan gaan. De 3 verschillende modellen zijn:

 • Het kleinste model: ideaal voor een ruimte van maximaal 200 m3
 • Het middelgrote model: geschikt voor een ruimte van maximaal 400 m3
 • Het krachtigste model: geschikt voor een ruimte van maximaal 800 m3

Het vermogen van bouwdrogers varieert van 450 tot meer dan 3.000 W. De capaciteit van de opvang van condenswater varieert van 12 tot 450 liter. Ook de luchtverplaatsing van bouwdrogers loopt sterk uiteen, namelijk van 150 tot meer dan 2.000 m3 per uur. Als je de luchtontvochtiger in gebruik neemt, sluit de droger dan aan op een vrije elektriciteitsgroep.

Hoe werkt een bouwdroger?

De meeste bouwdrogers werken als condensdrogers. Dat houdt in dat de vochtige lucht langs een verdamper in de ontvochtiger wordt gezogen, waar de lucht dermate gekoeld wordt dat het condenseert. Via een condenswaterafvoer wordt de condens naar een tank (of emmer) geleid. Op deze manier wordt de lucht in de ruimte veel sneller ontvochtigd. Stucwerk zal sneller drogen, net als verf, cement en andere bouwmaterialen die moeten uitharden. Dit scheelt enorm veel werktijd.

Waarvoor kan ik een bouwdroger huren?

Niet alleen in de bouw wordt bouwdroging door middel van condensatie gehuurd; ook in ruimtes met waterschade na bijvoorbeeld een lek, overstroming of brandschade is het ideaal om een isolatiedroger te huren. Het inzetten van een bouwdroger werkt kostenbesparend in vergelijking met andere drogers die enkel verwarmen. Daarnaast verbruiken condensatiedrogers minder stroom in vergelijking met adsorptiedrogers. Met een gehuurde bouwdroger verkort je de bouwtijd. Ruimtes zijn eerder droog, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden.

De meeste bouwdrogers zijn eenvoudig te verplaatsen en overal neer te zetten. De meeste bouwdrogers zijn voorzien van een radiaalventilator. De radiaalventilator zorgt ervoor dat de lucht optimaal wordt verplaatst, zo word de gehele ruimte goed ontvochtigd. De meeste bouwdrogers werken optimaal bij een temperatuur boven de 15 graden. Daarnaast is het aan te raden om de condensdroger te gebruiken in combinatie met een ventilator. Op deze manier behaald de condensdroger het hoogste rendement.

Tips wanneer je een bouwdroger gebruikt!

Let op: tussen het uitschakelen van een bouwdroger en het opnieuw aanzetten moet minimaal 5 minuten zitten om beschadiging van elektrische onderdelen te voorkomen. Het is ook belangrijk dat de droger uitsluitend rechtop gebruikt wordt. Het transporteren van de droger kan wel liggend. Huur slim, huur via Huren.nl!