Personenbus 6 persoons huren

11 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 54,- tot € 135,- en hangt af van het model en de prijs per km. (huuradvies)

Top 11 verhuurbedrijven

 • Op zaterdag open
 • Meest gekozen
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open
 • Huurtopper 2023
 • Huurtopper 2022
 • Best beoordeeld
 • Op zaterdag open
 • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Huurprijzen

Min.
Gem.
Max.
Per dag
54,-
90,-
135,-
Per weekend
108,-
179,-
270,-
Per week
378,-
627,-
945,-

Kenmerken en varianten

Aantal zitplaatsen maximaal 6 (inclusief bestuurder)
Aantal deuren 4
Versnelling handgeschakeld
Brandstof diesel of benzine
Rijbewijs B

Meest voorkomende kenmerken

 • Diesel (8)
 • Rijbewijs B (7)
 • Handgeschakeld (5)
 • Airco (5)
 • Nederlands identiteitsbewijs (3)
 • Automaat (3)

De volgende data helpen je verder

Min.
Gem.
Max.
Kosten per extra kilometer
€0,18
€0,22
€0,29
Borg
€300
€531,25
€750
Aantal vrije kilometers per dag
100
146,43
300
Minimale leeftijd
18
18,86
21
Eigen risico
€750
€1.014,29
€1500
Beoordeling van aanbieders
5.6
8.9
10
Aantal deuren
4
4
4
Kosten inzittendenverzekering per dag
€0
€0
€0
Kosten extra bestuurder per dag
€0
€0
€0

Meest voorkomende voorwaarden

Rijden in het buitenland mogelijk
 • Ja (9)
 • Nee (0)
Eigen risico afkoopbaar
 • Ja (8)
 • Nee (0)
Terugbrengen buiten openingstijden
 • Ja (5)
 • Nee (0)

Recente huuraanvragen

Personenbus 6 persoons in Hilversum

voor 2 weken en 1 dag bij Kuperus Autoverhuur

Vandaag om 15:37

Personenbus 6 persoons in Hilversum

voor 2 weken en 1 dag bij Kuperus Autoverhuur

Afgelopen zondag om 14:10

Personenbus 6 persoons in Hilversum

voor 1 week bij Kuperus Autoverhuur

Afgelopen zaterdag om 13:09

Personenbus 6 persoons in Hilversum

voor 3 dagen en 15 uur bij Kuperus Autoverhuur

Afgelopen woensdag om 22:31

Personenbus 6 persoons in Zwolle

voor 1 week en 2 dagen bij Blankert Autoverhuur

15-07-2024

Personenbus | Volkswagen Transporter (dubbel cabine) of vergelijkbaar in Venlo

voor 19 uur bij Autop Autoverhuur BV

08-07-2024

Ford Transit Custom Dubbele cabine in Goes

voor 1 week en 3 dagen bij Piet Vogelaar Business-Rent

04-07-2024

Personenbus | Volkswagen Transporter (dubbel cabine) of vergelijkbaar in Venlo

voor 4 dagen en 9 uur bij Autop Autoverhuur BV

03-07-2024

Volkswagen transporter 6 personen - 3.75 m3 in Emmen

voor 1 dag en 3 uur bij Goedkoopbusverhuur.nl

25-06-2024

Personenbus 6 persoons in Groningen

voor 2 weken en 10 uur bij Pouw Rent Groningen

22-06-2024

Ford Transit Custom Dubbele cabine in Goes

voor 5 dagen bij Piet Vogelaar Business-Rent

16-06-2024

Personenbus 6 persoons in Hilversum

voor 2 weken en 3 dagen bij Kuperus Autoverhuur

12-06-2024

Volkswagen transporter 6 personen - 3.75 m3 in Emmen

voor 2 weken en 2 dagen bij Goedkoopbusverhuur.nl

04-06-2024

Volkswagen transporter 6 personen - 3.75 m3 in Emmen

voor 3 dagen bij Goedkoopbusverhuur.nl

23-05-2024
Alles wat je moet weten over het huren van een 6-persoonsbus!

Ben je van plan om een busje te huren voor zes personen? Op Huren.nl kan je eenvoudig verhuurbedrijven van personenbusjes voor zes personen vergelijken. Je kunt de verhuurbedrijven met één druk op de knop sorteren op locatie. Zo zie je in één oogopslag welk verhuurbedrijf het dicht bij jou in de buurt zit. Wil je meer dan zes personen vervoeren? Wellicht is het huren van een 9 persoons bus dan een betere optie.

We geven je graag een aantal huurtips: als je 6 persoonsbus huurt, denk dan aan alle verzekeringen, is er een inzittendenverzekering en ongevallenverzekering bij de huurprijs inbegrepen? Mocht je onverhoopt pech krijgen onderweg, dan is het handig als de verhuurder een pechservice aanbiedt. Ga dit na alvorens je overgaat tot huren. Zo weet je in ieder geval dat er wel of niet een vervangende bus geregeld wordt.

Een 6 personenbus of MPV huren?

Een 6 personenbus wordt bij veel verhuurbedrijven verhuurd als een bestelbus met dubbele cabine waar zes personen in vervoerd kunnen worden. Een bestelbus met dubbele cabine is een vervoersoplossing met erg veel bagageruimte, omdat de cabine achter in de bus leeg is. De ideale oplossing voor bedrijfsmatige inzet, bijvoorbeeld voor een bouwklus waar je naast veel laadruimte ook zes personen wilt vervoeren. Ben je op zoek naar comfortabel personenvervoer waarbij extra laadruimte minder belangrijk is, dan is het huren van een MPV wellicht een betere optie.

Handige tips om geld te besparen

Als je verhuurbedrijven gaat vergelijken, bedenk dan dat de goedkoopste verhuurder misschien niet alles in zijn prijs inbegrepen heeft, zoals BTW, inzittendenverzekering en benzine. Bedenk ook hoe het zit met het eigen risico, hoe hoog is deze, en kan je deze verlagen? Veel verhuurders bieden zespersoonsbusjes te huur aan met een vast aantal vrije kilometers (vaak tussen de 100 en 150 km). Als je hierboven komt, betaal je een klein bedrag per extra gereden kilometer. Soms wordt er een lage verhuurprijs getoond, maar volgt er nog een hoge nacalculatie. Goed om op te letten voordat je huurt.

Vaak geldt de regel: hoe langer je een busje voor 6 personen huurt, hoe goedkoper de dagprijs is. Bedenk dat een verhuurbedrijf van busjes borg vraagt. Ook als je extra’s huurt zoals een navigatiesysteem of een dakkoffer of fietsendrager kan daar een borg voor gevraagd worden. Dit bedrag krijg je natuurlijk terug als je het gehuurde materiaal in goede staat inlevert. Controleer dan ook altijd van te voren, samen met de verhuurder, de schade van de personenbus aan de buitenkant en binnenkant.

Veelgestelde vragen

Reserveren

Hoe kan ik een 6 persoons bus huren?
Een personenbus reserveer je eenvoudig via één van de vele aanbieders op Huren.nl, via de website of telefonisch. Kies de personenbus die het best bij je behoefte past en geef aan wanneer je de bus wilt ophalen en weer wilt inleveren. Vaak kun je via de website reserveren of zelfs direct afrekenen. Heb je vragen tijdens het reserveren van een busje? Neem dan contact op met het desbetreffende verhuurbedrijf. Vergelijk van tevoren via Huren.nl welk verhuurbedrijf voor jou geschikt is.
Wat is de minimale huurperiode van een 6 persoons bus?
Er is voor de 6 persoons busjes vrijwel altijd een minimale huurperiode. De minimale huurperiode bedraagt in de meeste gevallen een halve of een hele dag. Er zijn echter enkele bedrijven die hiervan afwijken. In de meeste gevallen is deze informatie eenvoudig te vinden op de website van de verhuurder.
Is er een minimale leeftijd om een 6 persoons bus te huren?
In vrijwel alle gevallen geldt er een minimale leeftijd bij busjes verhuur. Deze minimale leeftijd varieert tussen de 18 tot 23 jaar, afhankelijk van het verhuurbedrijf. Bij het merendeel van de verhuurbedrijven moet de bestuurder minimaal één jaar het rijbewijs in bezit hebben, wel zijn er uitzonderingen waarbij enkel een geldig rijbewijs voldoende is. Controleer daarom goed bij de verhuurders wat de minimum leeftijd is en hoe lang je minimaal het rijbewijs in bezit moet hebben. Bekijk de bedrijven met een 6 persoons busje te huur en vind de beste deal!
Wat is de hoogte van het eigen risico en kan ik dit verlagen?
Het eigen risico bij busverhuur varieert per verhuurbedrijf en ligt tussen de €500 en €1000. De busjes zijn verzekerd. Toch kan het gebeuren dat je schade rijdt die je niet op andere kunt verhalen. In dit geval betaal je het hele eigen risico. Er zijn verhuurders die een hoger eigen risico hanteren bij jonge bestuurders. Controleer van te voren goed hoe hoog het eigen risico is. Bij veel bedrijven kun je het eigen risico verlagen of zelfs afkopen. Je betaalt in dat geval een bedrag bovenop de dagprijs. Controleer bij de door jou gekozen verhuurder of je het eigen risico kunt verlagen of afkopen. Wanneer je het eigen risico kunt verlagen of afkopen, dan willen we je adviseren om goed te kijken naar hoeveel dit kost. Het eigen risico is vaak erg hoog bij busjes verhuur, terwijl het vaak relatief goedkoop is om het eigen risico af te kopen of te verlagen. Hierdoor raden we je aan om, mits mogelijk, het eigen risico te verlagen of volledig af te kopen.
Kan ik een busje huren op zondag?
Een busje huren op zondag is mogelijk wanneer de door jou gekozen verhuurder op zondag geopend is. Dit is maar bij een paar verhuurders van toepassing. Vergelijk de verhuurbedrijven dus op openingstijden en bekijk bij welk autoverhuurbedrijf je het busje kunt huren op zondag. In sommige gevallen is het verhuurbedrijf niet geopend op zondag, maar kun je de personenbus wel ophalen omdat zij bijvoorbeeld een hek met toegangscode hebben. Informeer bij het verhuurbedrijf naar de mogelijkheden. Indien je het busje wilt gebruiken op zondag maar het niet mogelijk is om deze op zondag op te halen, dan willen we je adviseren om het busje op zaterdagmiddag op te halen en op maandagochtend weer in te leveren.
Moet ik een borg betalen bij personenbus verhuur?
Ja, bij vrijwel alle busjes verhuur dient er een borg te worden betaald. De hoogte van deze borg varieert van circa €250,- tot circa €1000,-, afhankelijk van het verhuurbedrijf, het type 6-persoons bus en of je het eigen risico hebt verlaagd. Wanneer je borg dient te betalen, dan betaal je dit vaak bij het ophalen van de gehuurde bus. Wanneer je het busje correct volgens de voorwaarden inlevert na de huurperiode, dan krijg je de borg retour. Of je de borg contant of per pin dient te betalen en hoe je de borg terugkrijgt, verschilt per verhuurder. Voordat je een busje gaat huren willen we je adviseren om de voorwaarden omtrent de borg te controleren, zo voorkom je eventuele verrassingen.
Kan de lading van de 6 persoons bus worden verzekerd?
Ja de lading van de bus kan verzekerd worden, echter kan dit in de meeste gevallen niet bij het verhuurbedrijf zelf. Het verhuurbedrijven hebben bieden vaak niet mogelijkheid om de door jouw vervoerde lading te laten verzekeren. Een eventuele verzekering voor de te vervoeren lading, zal zelf moeten worden geregeld met een verzekeringsmaatschappij. Hiervoor kun je contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij. Wanneer je op reis gaat, dan raden we je aan om te kijken naar een reisverzekering waarbij de lading van de bus ook verzekerd is.

Levering

Waar moet ik op letten tijdens de overdracht van de personenbus?
Let bij het ophalen van de 6 persoon bus op het meenemen van je rijbewijs. Bekijk voorafgaand van de huurperiode ook of de borg contant of per pin betaald moet worden, dit verschilt namelijk sterk per verhuurbedrijf. Het kan ook handig zijn om de bevestiging van de reservering mee te nemen. Ten slotte vragen sommige verhuurbedrijven om een adres legitimatie mee te nemen, denk hierbij aan een afschrijving van je telefoonabonnement of een bankoverschrijving. Voordat je wegrijdt met de bus willen wel je adviseren om naar de staat van de bus te kijken. Maak foto's van de eventuele schadeplekken en laat deze op papier erkennen door de verhuurder. Wanneer je de bus inlevert, dan kun je terugvallen op het erkende schadeformulier van de verhuurder.
Kan ik het busje inleveren op een andere locatie dan waar ik deze heb opgehaald?
Of je de personenbus op een andere locatie kan inleveren dan waar je deze hebt opgehaald, hangt af van het verhuurbedrijf waar je de bus gaat huren. Bij enkele verhuurders is dit mogelijk. Soms wordt er een toeslag berekend wanneer je het busje inlevert bij een andere locatie. Neem contact op met het door jou gekozen verhuurbedrijf, bespreek de mogelijkheden en neem de voorwaarden van het terugbrengen door.
Kan ik de 6 persoons bus na sluitingstijd inleveren?
Bij veel verhuurders is het niet mogelijk om de 6 persoon bus na sluitingstijd in te leveren. Heb je niet de mogelijkheid om het busje tijdens de openingstijden in te leveren? Vergelijk dan de verhuurbedrijven in jouw omgeving en kijk bij wel verhuurbedrijf je de mogelijkheid hebt om het busje na sluitingstijd in te leveren. Bij de meeste verhuurders staat er op de website vermeld of dit mogelijk is of niet. Wanneer je de informatie niet kunt vinden, dan raden we je aan om contact op te nemen met het verhuurbedrijf.
Kan ik het busje op locatie laten afleveren?
Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om een busje ook op locatie af te laten leveren, echter zijn hier vaak wel kosten aan verbonden en de meeste verhuurders leveren alleen in bepaalde regio's. Wanneer bezorging mogelijk is, dan berekenen de verhuurders vaak een specifieke prijs per kilometer. Bekijk de mogelijkheden op de website van de verhuurder of neem telefonisch contact met hen op.

Gebruik

Mag ik met de personenbus naar het buitenland rijden?
Ja in de meeste gevallen is het toegestaan om naar het buitenland te rijden. Echter kan dit wel afwijken. Controleer bij de verhuurder of het toegestaan is om met het busje naar het buitenland te gaan. Staat het niet op de website vermeld? Neem dan telefonisch contact op met de door je gekozen verhuurder. Bespreek ook direct of er eventuele voorwaarden van toepassing zijn wanneer je met de bus over de grens gaat.
Mag er iemand anders de personenbus besturen terwijl ik deze heb gehuurd?
Of dit toegestaan is verschild per verhuurder. Wanneer dit is toegestaan, dan dient de tweede bestuurder vaak wel vooraf zijn rijbewijs te tonen bij de verhuurder. Dit heeft namelijk te maken met de minimum leeftijd, het minimum jaren rijervaring en de verzekering van de 6 persoons bus. Wanneer iemand anders de personenbus gaat besturen, dan blijft de huurder altijd verantwoordelijk voor boetes en/of schade. We willen je adviseren om bij het door jou gekozen verhuurbedrijf te controleren of een tweede bestuurder toegestaan is. Er zijn namelijk veel bedrijven waarbij alleen de persoon in het huurcontract het busje mag besturen.
Wat betekenen het aantal vrije kilometers en de prijs per kilometer?
De vrije kilometers zijn het aantal kilometers waar je geen toeslag over betaalt. Tijdens de vrije kilometers betaal je alleen brandstofkosten. Op het moment dat je meer dan het aantal vrije kilometers rijdt, dan betaal je een toeslag per kilometer. In de meeste gevallen heb je de mogelijkheid om vrije kilometers bij te kopen. Dit kan erg handig zijn wanneer je met het de personenbus naar het buitenland wilt gaan. Voorbeeld: je rijdt in totaal 150 kilometer en het verhuurbedrijf hanteert 100 vrije kilometers en een toeslag van €0,23 per kilometer. Je rijdt dan dus 100 vrije kilometers en 50 kilometer tegen een toeslag van €0,23 per kilometer. Je betaalt dan dus (50 x 0,23) €11,50 boven op de huurprijs. "
Kan ik de huurperiode verlengen tijdens het gebruik?
Dit verschilt per verhuurder. Het kan namelijk zijn dat het 6 persoons busje al gereserveerd is voor de volgende huurder. Soms is het mogelijk om de huurperiode te verlengen mits je dit op tijd doet. We adviseren je om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder zodat je samen naar de mogelijkheden kunt kijken.

Gerelateerde categorieën