Rolstoel huren

9 aanbieders gevonden. De prijs van een rolstoel kan verschillen per verhuurbedrijf. Vergelijk de verschillende aanbieders.

Top 9 verhuurbedrijven

Medipoint

...meer dan een Thuiszorgwinkel

Landelijke levering

...meer dan een Thuiszorgwinkel

Motion Mobility

Uw leven in beweging

v.a. 69,-

Almere

Uw leven in beweging

Vegro

Lisse

La Luna Care

Hoogezand

Scootmobielaanhuis.nl

Op weg naar vrijheid!

Hellevoetsluis

Op weg naar vrijheid!

Scootmobieltehuur.nl

Beek

evacuatieexpert.nl

Alle locaties toegankelijk. Evac en trapklimmer

Hengelo

Alle locaties toegankelijk. Evac en trapklimmer

MediPlus Hulpmiddelen

Breda

Medicura

Nederweert

Prijs per dag:

Huuralternatieven

Strandrolstoel

Rolstoelauto

Geschikt voor één rolstoel

v.a. 89,-

Rolstoelbus

Geschikt tot wel 6 rolstoelen

v.a. 87,-

Been gebroken? Slecht ter been? Huur een rolstoel voor meer gemak

Een rolstoel kun je voor veel verschillende redenen huren. Of je nou een been hebt gebroken, geblesseerd bent of slecht ter been bent, het huren van een rolstoel is ideaal! Met een rolstoel heb je de mogelijkheid om jezelf makkelijk voort te bewegen. De meeste rolstoelen zijn zowel vooruit te rijden door de zittende persoon zelf, door aan de wielen te draaien, als voort te duwen door een persoon achter de rolstoel. De rolstoelen zijn ook altijd voorzien van (inklapbare) voetsteuntjes. Ontdek zelf het gemak van het huren van een rolstoel. Bij Huren.nl bekijk in één opslag alle rolstoel verhuurders bij jou in de buurt.

Een rolstoel huren, dit is wat je moet weten!

Het zoeken naar bedrijf dat bij jou in de buurt zit en de rolstoel heeft waar je naar op zoek bent, is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk een aantal verschillende bedrijven die een rolstoel te huur hebben. Daarom wil Huren.nl het graag wat simpeler voor je maken. Op deze pagina staan de verhuurbedrijven waar je een rolstoel kunt huren op een rijtje, zodat je niet meer zelf op zoek hoeft en makkelijk de verhuurbedrijven kan bekijken en vergelijken.

Voordat je een rolstoel uitkiest, moet je bepalen voor wat en waarvoor je hem nodig hebt. Er zijn namelijk veel verschillende soorten rolstoelen. Zo kun je een kantelrolstoel, een duwrolstoel, een extra brede rolstoel, een lichte rolstoel, een opvouwbare rolstoel of een extra grote rolstoel huren. Er zijn dus veel verschillende soorten en maten rolstoelen te huur. Daarnaast zijn er ook kinderrolstoelen, die zijn natuurlijk kleiner en vaak ook in wat vrolijker kleuren. De meeste rolstoelen zijn eenvoudig in te klappen en te vervoeren. Je verwijdert dan eerst het zitkussen en vervolgens kun je de rolstoel opvouwen. Zo kun je de rolstoel eenvoudig meenemen wanneer je er een dagje op uit gaat.

De bedrijven die rolstoelen verhuren bieden vaak dezelfde soort rolstoelen aan. Een groot verschil is vaak het gewicht van de rolstoel of de zitbreedte. Moet de rolstoel vaak opgeklapt of vervoerd worden? Kies dan voor een lichte inklapbare rolstoel. Sommige lichtgewicht rolstoelen wegen soms wel minder dan 10 kilo. De zitbreedtes van rolstoelen kunnen ook verschillen. Bij de normale huur rolstoelen is de zitbreedte meestal rond de 46 centimeter. De meeste rolstoelen hebben een maximale belasting van 120 kilo. De extra grote rolstoelen bieden vaak meer steun en hebben een hogere maximale belasting. Op Huren.nl vind je alle rolstoel verhuur bij jou in de buurt die rolstoelen verhuren. Huur makkelijk en snel een rolstoel via Huren.nl!

Veelgestelde vragen

Reserveren

Waar moet ik op letten als ik een rolstoel wil huren?

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij de huur van een rolstoel is het zitcomfort. Het belangrijkste voor een goed zitcomfort is dat zowel de zitbreedte als zitdiepte goed genoeg is. Op deze manier kun je voorkomen dat je onverwacht uit jouw rolstoel glijdt en dat je een verkeerde zithouding aanneemt. Vaak staat op de website van de verhuurder aangegeven wat de afmetingen van de rolstoel zijn. Vergelijk dus goed welke rolstoel geschikt voor jouw situatie is. Kom je er niet uit op de website van een verhuurbedrijf, neem dan telefonisch contact met hen op voor meer informatie.

Is het ook mogelijk om de rolstoel te lenen?

In het geval van rolstoelen bieden veel verhuurders ook de optie om een rolstoel gratis te lenen. Je moet hierbij vaak wel voldoen aan enige voorwaarden en de huurperiode is vaak beperkt. Kijk op de website van onze verhuurders om te bepalen of zij deze optie aanbieden en of je voldoet aan de voorwaarden.

Welk type rolstoel heb ik nodig?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen diverse soorten rolstoelen, de belangrijkste zijn de zelfrijder rolstoelen en een duwrolstoel. De keuze tussen deze rolstoelen is afhankelijk van hetgeen waarvoor je de rolstoel wil gebruiken. Zelfrijder rolstoelen stellen je in staat zelf op pad te gaan doordat je de wielen kunt gebruiken om jezelf voort te bewegen. Een duwrolstoel kun je zelf niet bewegen en wordt voornamelijk gebruikt indien je zelf niet in staat bent om jouw rolstoel te verplaatsen. Duwrolstoelen zijn vaak comfortabeler aangezien deze vaak worden gebruikt om ook een groot deel van de dag in door te brengen, dit komt bijvoorbeeld veel voor in verzorgingstehuizen. Wil je toch zelf op pad kunnen maar heb je niet de kracht voor een zelfrijder rolstoel, dan kun je ook een scootmobiel huren.

Is er een minimale huurperiode?

De meeste verhuurders hebben een minimale huurperiode, deze bedraagt voor rolstoelen in de meeste gevallen een week. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarbij het minimum bijvoorbeeld één dag of drie weken is. Wij adviseren je daarom een kijkje te nemen op de websites van onze verhuurders om zo te bepalen wat hun minimale huurperiode bedraagt.

Levering

Worden arm -en beensteunen meegeleverd?

Indien de arm- en beensteunen niet standaard op de rolstoel gemonteerd zitten dan worden deze regelmatig alsnog meegeleverd. Controleer dit echter bij de verhuurder om te bepalen of deze rolstoel accessoires ook bij hen wordt meegeleverd.

Is mijn rolstoel eenvoudig te vervoeren?

Afhankelijk van het model en het soort rolstoel is het vaak mogelijk om de rolstoel eenvoudig in te klappen doordat de wielen bijvoorbeeld eenvoudig losgehaald kunnen worden. Voornamelijk verrijdbare rolstoelen beschikken vaak over deze optie, daarom noemen we ze soms ook een opvouwbare rolstoel. Een lichtgewicht rolstoel is natuurlijk alleen maar makkelijker om te vervoeren. Het is bij luxere duwrolstoelen vaak echter niet mogelijk om eenvoudig opgeborgen te worden, in veel gevallen zijn hier busjes voor nodig waar de rolstoel in zijn geheel in past.

Kan ik de rolstoel thuis laten bezorgen?

In de meeste gevallen is het mogelijk om tegen betaling de rolstoel op een door jou gekozen adres af te laten leveren, echter worden hier vaak wel transportkosten voor in rekening gebracht. Deze transportkosten variëren in de meeste gevallen van €4,- tot €8,-. Vraag voor de zekerheid na bij onze verhuurders of zij eventuele kosten rekenen voor bezorging.

Gebruik

Kan ik de huurperiode van mijn rolstoel nog verlengen?

Het kan voorkomen dat je de rolstoel nog wat langer nodig hebt dan gepland. Afhankelijk van de verhuurder is het mogelijk om de huurperiode te verlengen, in veel gevallen blijft de dagprijs hierbij hetzelfde. Het is hiervoor echter wel van belang dat het product nog niet door iemand anders is gereserveerd. We adviseren je daarom om voor de zekerheid altijd contact op te nemen met de verhuurder.

Hoe gebruik ik op een veilige manier mijn rolstoel?

Om te beginnen is het van belang om te checken of de rolstoel volledig in orde is, zitten de arm -en beensteunen goed vast, functioneren de remmen goed en is de bandenspanning nog voldoende? Als je klaar bent om op pad te gaan wees er dan zeker van dat de rolstoel op de rem staat. Ga vervolgens goed achterin de stoel zitten en zorg ervoor dat je gebruik maakt van de arm -en beensteunen zodat je steviger in jouw rolstoel zit, controleer daarnaast of er niks tussen de wielen van de rolstoel kan komen. Als je onderweg bent met jouw rolstoel blijf dan vooral in de buurt van jouw rolstoel, gebruik het ter ondersteuning, let daarnaast op het wegdek zodat je geen ongelukken maakt met de rolstoel.

Hoe kan ik mijn rolstoel inklappen?

Indien jouw rolstoel ook een opvouwbare rolstoel is, is het zeer eenvoudig om de rolstoel in te klappen. De eerste stap is om het kussen uit de zit te halen, vervolgens trek je het midden van de zitmat omhoog. In sommige gevallen kun je daarna de wielen nog eenvoudig losklikken.

Gerelateerde categorieën