Rolstoelauto huren in Nijmegen

6 aanbieders gevonden. De huurprijs varieert van € 50,- tot € 100,- en hangt af van de grootte.

Top 2 verhuurbedrijven

Alle afstanden

  • 50 km
  • 75 km
  • Alle afstanden
  • Meest gekozen
  • Op zaterdag open
  • Op zaterdag open

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Aantal rolstoelen 1 rolstoel
Aantal zitplaatsen variërend van 4 tot 5 zitplaatsen
Rijbewijs B

Vervoer nodig voor een rolstoelgebruiker? Huur een rolstoelauto!

Als je op zoek bent naar een geschikt vervoermiddel voor een dagje uit of om van A naar B te komen, dan biedt het huren van een rolstoelauto uitkomst. Een rolstoelauto is niet zo groot als een rolstoelbus en is geschikt voor het vervoeren van één rolstoelgebruiker. Verder is er plaats voor nog twee tot vier personen inclusief bestuurder. Ben je op zoek naar een vervoersmiddel voor meerdere rolstoelgebruikers? Huur dan een rolstoelbus of eventueel een rolstoeltouringcar. Wist je trouwens dat sommige verhuurbedrijven een pech-onderweg-service aanbieden? Mocht je dus onverhoopt ergens stranden, dan ben je verzekerd van passende hulp onderweg en vervangend vervoer indien nodig.

Meer informatie over het huren van een rolstoelwagen

Een rolstoelauto is met rijbewijs B te huren en besturen. Een rolstoelauto is ideaal om te huren als je op vakantie gaat of dagje eropuit wilt met één rolstoelgebruiker. Let daarbij goed op wat het verhuurbedrijf rekent als een huurdag. Is dat 24-uur, bijvoorbeeld van 09:00 tot 09:00 de volgende dag of is een huurdag van openingstijd tot sluitingstijd? Hoe langer je de auto huurt, hoe voordeliger dit vaak is voor de huurprijs. De huurprijs is niet alleen afhankelijk van de huurperiode, maar ook van de uitvoering van de auto. Sommige verhuurbedrijven bieden duurdere, aangepaste auto’s aan die bijvoorbeeld voorzien zijn van handbediening (handbedrijfsrem en handsegmentgas). Vergeet niet om te informeren naar de kilometerprijs die je moet betalen per gereden kilometer. Soms zit dit bij de huurprijs inbegrepen. In een gehuurde rolstoelwagen heeft de rolstoelgebruiker in de meeste gevallen de mogelijkheid om zelfstandig plaats te nemen in de wagen. Een rolstoelauto is namelijk voorzien een oprijklep of in een enkel geval een laadlift, zodat de rolstoel makkelijk in de auto gereden kan worden. Let goed op of alle zekeringen en gordels goed werken en niet klemmen. De rolstoelfixatie in een rolstoelauto kan verschillen per model, in de meeste gevallen is gemak en eenvoud hierbij het sleutelwoord. Uiteraard is veiligheid van belang, dus let erop dat de rolstoelauto gekeurd en het verhuurbedrijf erkend is. Verder kun je tijdens het vergelijken nog letten op de hoogte van het eigen risico en het eventueel verlagen of afkopen hiervan. 

TIp: Niet met een rolstoel, maar met een scootmobiel in de rolstoelauto vervoerd worden? Dat is in de meeste gevallen gewoon mogelijk. De persoon met de scootmobiel moet dan plaatsnemen in één van de bijrijderstoelen. Blijven zitten in de scootmobiel is namelijk niet toegestaan.

Gerelateerde categorieën