Stationwagen leasen

7 aanbieders gevonden. De maandprijs varieert van € 256,- tot € 695,- excl. BTW, afhankelijk van het merk, model en de leasemaatschappij.

Top 7 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Wil je een nieuwe ruime auto? Lease een stationwagen!

Wil je in een nieuwe ruime auto rijden? Dan is een stationwagen echt wat voor jou. Echter, is het aanschaffen van een nieuwe stationwagen een flinke investering. Een investering die je je op dit moment misschien niet wil of kunt permitteren. Het leasen van een stationwagen biedt uitkomst. Door een stationwagen te leasen, rijd je voor een maandelijks vast bedrag in een nieuwe stationwagen naar keuze. Wil je goedkoop een auto leasen? Bekijk dan alle lease-aanbieders op Huren.nl en vind de beste deal.

De stationwagen heeft door zijn carrosserievorm meer ruimte dan andere modellen zoals hatchbacks of sedans. Dit komt doordat de achterzijde van de stationcar verhoogd doorloopt tot aan de hoogte van de achterbumper. De stationwagen is de ideale familieauto door de ruime laadruimte. Bij de meeste stationwagens kun je de achterbank inklappen wanneer er extra bagageruimte nodig is. Op deze manier wordt de ruimte van de kofferbak vergroot en kan er nog meer ingeladen worden.

Welke stationwagen ga je leasen?

De lease-aanbieders op Huren.nl hebben een ruim aanbod aan verschillende stationwagens. Door het ruime aanbod aan stationwagens begrijpen we dat het kiezen van de juiste auto lastig kan zijn. Heb je al eerder een stationwagen gehad? Dan weet je waarschijnlijk wel al een beetje waar je naar op zoek bent als het gaat om ruimte en comfort. Weet je niet zeker of de door jou gekozen stationwagen aansluit op je behoefte? Huur dan eerst een stationwagen voordat je vastzit aan een leasecontract. Tijdens je huurperiode kom je er pas echt achter of je door jou gekozen stationwagen echt bij je past. Via deze pagina huur je eenvoudig en snel een stationwagon bij jou in de buurt.

Zakelijk of private lease, waar kies je voor?

Een auto leasen is niet alleen weggelegd voor bedrijven. Een stationwagen private leasen is ontzettend populair. Tegenwoordig willen veel mensen in een gloednieuwe familieauto rijden zonder daar in één keer veel geld aan uit te moeten geven. Door de populariteit van het leasen van een stationwagon, zijn er veel leasemaatschappijen die zowel zakelijk als private lease aanbieden.

Tussen private leasen en zakelijk leasen zitten weinig verschillen. Toch zijn er enkele zaken die je keuze kunnen beïnvloeden. Wil je zakelijk een auto leasen? Niet alle werkgevers staan (te veel) privé gebruik toe Rijd je alleen zakelijk? Dan is de kans groot dat je je ritten moet loggen in een rittenregistratie Ga je met de zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometer privé rijden? Houd er rekening mee dat je dan bijtelling dient te betalen Bij zakelijk zit je vaak vast aan een budget Wanneer je privé een auto wilt leasen, dan heb je eigen zeggen over het merk, type kleur en budget De private lease voorwaarden zijn vaak duidelijker. Daarnaast hebben de private lease voorwaarden meer consumentenbescherming

Alle leasevormen op een rijtje

Bij zakelijk en private lease heb je de keuze uit meerdere leasevormen. Zo kun je kiezen uit financial lease, operational lease en shortlease. Hieronder lees je wat deze leasevormen inhouden en wat daarvan de voor- en nadelen zijn.

Financial lease

Financial lease, ook wel huurkoop genoemd, is het kopen op afbetaling. Je betaalt de auto in een aantal termijnen waarna het voertuig volledig van jou is. Tijdens het leasecontract ben je direct economisch eigenaar van de stationwagen. Zaken zoals de onderhoud en reparaties dien je zelf te regelen en te betalen. Denk hierbij ook aan de autoverzekering en de wegenbelasting.

Operational lease

In tegenstelling tot financial lease wordt je bij operational lease geen eigenaar van de stationwagen. Dit brengt echter ook weer enkele voordelen met zich mee. In principe leen je een auto en betaal je daar een all-in maandbedrag voor. Operational lease is een vrijwel zorgeloze leasevorm. Zaken zoals de onderhoud, reparaties, autoverzekering en de wegenbelasting zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. Heb je pech of gaat de auto kapot? Dan wordt dit opgelost en bekostigd door de leasemaatschappij. Na het leasecontract sta met lege handen. Vaak heb je wel de mogelijkheid om de auto na het leasecontract voordelig over te kopen.

Shortlease

Shortlease is in feite een lange huurperiode verwerkt in een leasecontract. De looptijd van shortlease is minimaal een maand. Na de eerste maand is het leasecontract dagelijks opzegbaar. Je kunt een shortlease overeenkomst zien als een all-inclusive contract. Je betaalt een vaste prijs per maand en daarin zijn alle kosten voor autobezit inbegrepen. Daaronder vallen: Onderhoud, verzekering, belasting en afschrijving. Je betaalt in feite alleen extra voor de brandstof.