Op vakantie: auto, caravan of camper?

Hoe ga jij dit jaar op vakantie? Huren.nl geeft tips

Het niet hebben van een auto. De ene persoon denkt dan gelijk: goed voor het milieu want je gaat met het openbaar vervoer en goed voor de portemonnee want zelfs als je nooit met je auto rijdt betaal je toch vaak per maand een fiks bedrag aan verzekeringen en belastingen voor de auto. De andere persoon zegt: maar hoe kom ik dan van A naar B als ik op vakantie ben? Of, sterker nog, hoe kom ik überhaupt op mijn vakantieadres aan? Huren.nl biedt je de meest voor de hand liggende, maar tegelijkertijd ook meest briljante oplossing: een auto huren voor vakantie!

Ik ga op vakantie en ik neem mee: een huurauto!

Het huren van een auto is steeds populairder. Het kan zijn dat je zelf geen auto hebt en graag een roadtrip wilt houden door Europa. Dan kun je dus heel goed een auto huren in Nederland, om hier vervolgens mee op avontuur te gaan. Een auto huren voor vakantie is eigenlijk heel makkelijk. Er komt net iets meer bij kijken als je een auto in het buitenland wilt huren. Dat komt omdat afhankelijk van in welk land je een auto van plan bent te gaan huren, de regels nogal eens kunnen verschillen. Zo is het per land verschillend wat de minimumleeftijd is waarop je in een huurauto mag rijden. Als je alleen bent, met z’n tweetjes, drieën, vieren of vijven is het huren van een auto ideaal. Bedenk ook dat een grotere auto iets duurder zal uitvallen, maar als je de kosten deelt onder de vijf inzittenden, dan valt de prijs hartstikke mee. Zijn jullie met z’n zessen, zevenen, achten of negenen? Dan kun je een busje huren. Er zijn busjes voor zes personen, maar ook busjes voor negen personen te huur, waar je gewoon in mag rijden met je rijbewijs B. Rijd je graag in stijl en ben je een fan van de Beatles, felle kleuren, retro en de hippiecultuur? Dan kun je ook een Volkswagen busje huren om mee op vakantie te gaan! Er zijn verhuurbedrijven die speciaal hun VW busjes hebben omgebouwd tot kleine campertjes!

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis er naartoe

Wil je je huurauto combineren met een slaapplek? Dat kan: dan huur je gewoon een camper. Je kunt per vliegtuig of ander vervoermiddel naar jouw droombestemming, alwaar je een camper hebt gehuurd via Huren.nl, maar je kunt natuurlijk ook een camper huren in Nederland, thuis al je spulletjes in de camper laden en ergens in Drenthe, Groningen of het zuiden van ons land parkeren om daar te kamperen. Wil je Nederland juist uit? Trap dan het gas in, kies een alternatieve route dan de Route Soleil en binnen een dag zit je op een zonovergoten veld te BBQ’en en te roddelen over de enorme barbecue van de Franse buren. Heb je een eigen auto maar wil je toch als een slak je eigen huisje meenemen? Dan kun je er voor kiezen om een caravan te huren. Erg handig! Houd wel rekening met de route die je rijdt, je kunt niet altijd onder de meest pittoreske bruggetjes door. Huren.nl wenst je een heel fijne vakantie en een goede reis!