Keuken of badkamer vervangen: benodigdheden

Tips bij het opknappen van je keuken of badkamer

Heeft jouw badkamer nog de grijsgroene gemêleerde tegeltjes die er al zestig jaar in zitten? Komt er alsnog een klein straaltje water uit de kraan van jouw wasbak, ook al draai je de kraan helemaal dicht? Kook jij nog op een gasstel waarvan drie pitjes het niet doen, omdat je hem derde hands op de kop hebt getikt op de vrijmarkt, twintig Koninginnedagen geleden? Hoog tijd voor een nieuwe keuken of badkamer. De badkamer en de keuken, twee ruimtes in het huis waarvan je, al je het in één keer goed aanpakt en ze opknapt, jarenlang plezier kunt hebben. Handen uit de mouwen en aan de slag dus!

Slopen, breken, bikken en schaven

Als je een nieuwe keuken en/of badkamer wil, komt eerst het heftige werk. Het slopen. Omdat in een keuken en badkamer alle meubels vast zitten, al dan niet met cement, kit, spijkers, schroeven en lijm, is dit een moeilijke klus. De één staat te juichen zodra hij of zij een sloophamer in handen krijgt, de ander moet er niet aan denken om een beetje stof te laten opwaaien. Voor de slopers onder ons, heb je niet de goede gereedschappen, dan is het veel moeilijker om grof werk gedaan te krijgen, terwijl je wel secuur blijft zodat je niet teveel sloopt. Voor het lichtere sloopwerk kun je een breekhamer huren, als je bijvoorbeeld voegen wilt bikken, dan kun je een voegbikhamer huren, dit zijn van die typische gereedschappen die niet iedereen zomaar in huis heeft, je gebruikt het namelijk maar één keer in de zoveel jaar. Het huren van apparaten om te boren en breken is dan ook veel voordeliger dan kopen.

Afval verwerken, wat hoort bij grofvuil en wat niet?

Al het afval wat je gesloopt hebt, alle oude keukendeurtjes, de half vergane badkuip, de kapot gebikte tegeltjes, recyclen heeft geen zin, tenzij je mozaïeken als hobby hebt, dus het afval moet netjes afgevoerd worden. Je kunt hiervoor een afvalcontainer huren. Deze wordt dan voor je huis geplaatst, in de tuin als dat kan, of anders op een parkeerplaats van een auto. Hiervoor heb je soms wel een vergunning nodig! Het meeste afval wat uit een keuken en badkamer gesloopt kan worden is grofvuil, maar de oude koelkast die niet kouder werd dan een graad of vijftien, die kan niet zomaar in de container gegooid worden. Je kunt een aanhanger huren om de koelkast en het andere witgoed wat niet in de container mag weg te brengen naar een afvalverwerkingsplaats bij jou in de buurt.

Nieuwe keuken/badkamer bouwen, waar moet je aan denken?

Nu dat alles gesloopt, gestript en geprepareerd is kan de nieuwe keuken erin! Let op, zomaar een wastafel op een nieuwe plek ophangen kan voor problemen zorgen. Als je zeker wilt weten of er geen leidingen in de buurt zitten kun je een leidingdetector huren. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart kunt boren met je boormachine. Zit er een leiding op de plek waar je dat ene handdoekrekje móet ophangen? Dan kun je een bevriezingsset huren, om tijdelijk de leidingen te bevriezen. Zo kun je ze omleggen, zonder dat je alle leidingen hoeft af te tappen. Scheelt tijd en moeite! Komen er nieuwe tegeltjes achter het fornuis? Dan moeten ze netjes op maat gesneden worden! Met een tegelsnijder, simpel te huren via Huren.nl, kun je snel en eenvoudig je droomtegels op maat snijden. Tijdens het bouwen van een nieuwe badkamer, kan dit zomaar betekenen dat je tijdelijk geen douchefaciliteiten hebt, of erger nog, geen toilet tot je beschikking! Maar geen nood ook al is de nood hoog: je huurt gewoon een mobiele douche en/of een mobiele toiletcabine. Zeker weten dat je nieuwe afzuigkap recht hangt? Huur meetapparatuur via een verhuurder die je vindt op Huren.nl. Veel plezier met je nieuwe keuken en/of badkamer!