Schutting plaatsen

Die schutting komt er wel met Huren.nl!

Behoefte aan privacy in de tuin of is je oude schutting toe aan vervanging? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met het plaatsen van een (nieuwe) schutting. Je kunt zelf palen en schermen maken of je koopt kant-en-klare schuttingpakketten. Hoe dan ook, het plaatsen van de schutting blijft een hele klus. Om het je wat makkelijker te maken, heeft Huren.nl een stappenplan opgesteld. Zo weet je hoe je het plaatsen van de schutting het beste aan kunt pakken en wat je daarvoor nodig hebt.

Wat heb je nodig?

Zodra je weet waar de schutting moet komen te staan, is het tijd om de totale lengte van de schutting op te meten. Je kunt hiervoor een meetlint gebruiken. Gaat het om een erg lange schutting, dan is het huren van een meetwiel een betere optie. Daarna kun je berekenen hoeveel palen en schermen je nodig hebt. Plaats de eerste paal in de grond en bepaal vervolgens waar de andere palen moeten komen te staan. Een handige tip is om een touwtje tussen de eerste en de laatste paal te spannen. Zo zorg je ervoor dat de palen in een rechte lijn komen te staan. Als het helder is waar de palen en schermen komen te staan, dan kun je gaten gaan graven. Dit kan met een schep of een minigraafmachine, maar helemaal ideaal is de grondboormachine. Hiermee boor je snel en eenvoudig diepe gaten in de grond. Grondboormachines kunnen door één of door twee personen bediend worden. Vraag hiernaar bij het verhuurbedrijf. De diepte van de gaten verschilt per type paal (vaak tussen de 30 - 90 cm). Kom je er niet uit, vraag het dan aan het bedrijf waar je ze gekocht hebt. Inmiddels heb je waarschijnlijk een grote hoeveelheid grond en aarde waar je vanaf wilt. Als het gaat om een grote hoeveelheid, dan mag dit niet in de groencontainer. Huur daarom een grondafvalcontainer. Met een kruiwagen voer je de grond eenvoudig weg naar de container.

Het plaatsen van de schutting

Nu de gaten voor de palen gemaakt zijn, kunnen de palen geplaatst worden. Zorg dat de palen recht staan met een waterpas en zet ze vast met snelbeton. Zo staan ze steviger en rotten ze bovendien minder snel. Het dragen van rubberen handschoenen valt aan te raden. Laat het snelbeton een kwartier drogen. Hierna kun je gaatjes in de palen boren om vervolgens de schuttingssteunen te plaatsen. De hoogte van de gaatjes is wederom afhankelijk van het soort paal dat je hebt. Hierna hoef je alleen nog maar de schermen aan de steunen te bevestigen. Zorg ook hier dat de schermen waterpas hangen. Het kan zijn dat het laatste scherm niet helemaal past en dus nog op maat gezaagd moet worden. Dit kan met bijvoorbeeld een alleszaag. Succes!