Vloerbedekking leggen

Vloerbedekking leggen of vervangen, hoe en wat

Een tapijt vervangen is zo moeilijk nog niet, mits je het goed aanpakt. Door de juiste spullen te huren (en vooral niet te kopen) kun je op een eenvoudige en voordelige manier jouw ruimte een frisse look geven.

Het verwijderen van oud tapijt, linoleum of vinyl

Er zijn veel verschillende soorten vloerbedekking die vervangen kunnen worden, één van de vervelendste is misschien wel tapijt. Om moeite te besparen kan het handig zijn om een tapijttrekker te huren. Dit is een heel eenvoudig en goedkoop apparaatje om te huren. Je klemt hem vast aan het puntje tapijt wat los zit in de hoek, en trekt aan het handvat. Je hebt een veel betere grip en als het goed is, komt het tapijt zo los. Wat je ook kunt huren, is een tapijtstripper. Dit apparaat werkt automatisch met een soort snijdertje die je langs de rand zet waar het tapijt hecht aan de ondergrond. Vervolgens maakt de tapijtstripper pulserende pushbewegingen, waardoor heel snel en secuur het tapijt los kan worden gestript. Ook met linoleum en bijvoorbeeld vinyl kan het heel handig zijn om dit soort apparaten te huren.

Nu wordt de nieuwe vloerbedekking gelegd

Vervolgens moet je de vloerbedekking in de vorm van tapijt, linoleum of vinyl gaan leggen. Huur een goede snijmachine waarmee je de vloerbedekking strak kunt afsnijden. Ook is het handig om een linoleumroller te huren. Hiermee kun je het linoleum, het tapijt of het vinyl helemaal strak rollen, zodat je een mooie gladde vloer overhoudt. Huur eens in de zoveel tijd een tapijtreiniger om het tapijt goed schoon te houden. Huur een schrobmachine als je je linoleumvloer weer wilt laten glimmen.

Wat als je een houten vloer gaat leggen?

Als je een houten vloer gaat leggen, kan je niet met een linoleumroller aankomen. Wil je de vloer mooi passend in de kamer leggen, huur dan een vloerzaagmachine. Deze machine is speciaal ontworpen om vloerdelen eenvoudig te snijden. Snijd de delen in alle mogelijke vormen om cv-leidingen, hoekjes en deurposten mooi te omlijsten met de vloer. Wist je dat je speciale parketschuurmachines hebt, voor de parketvloer? Als je de vloer zelf wilt gaan lakken of oliën, huur dan een parketschuurmachine waarmee je het parket dat je net gelegd hebt mooi en egaal kunt schuren. Dan nog een laatste huurtip van Huren.nl: ga je aan de slag met grote betonvloeren waarbij je de vloerbedekking wilt opruwen? Huur dan een vloerfreesmachine!