Hoe voer je tuinafval af?

Tuinafval, wat doe je ermee?

Ben je van plan om je tuin flink op de schop te nemen? Doen! Niets is zo fijn als lekker in de tuin bezig zijn. Misschien zit de zomerperiode er net op en heb je tijdens je vakantie een beetje achterovergeleund. Dan is het hoog tijd voor een beetje tuinonderhoud. Kom je net uit de winter en wil je je tuin graag zomerklaar maken? Ook dan zul je te maken krijgen met behoorlijk wat tuinafval. Maar waar laat je het allemaal?

Aan de slag in je tuin

Voordat je begint met de make-over van je tuin wil je natuurlijk alle benodigdheden in huis halen. Zo kun je voor je onkruid bijvoorbeeld een onkruidspuit huren. Wil je onkruid verwijderen van bestrating en doe je dit het liefst op een milieubewuste manier? Ga dan voor een onkruidborstel. Hiermee borstel je het onkruid en de plantenresten los van de bestrating, zonder bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Zie je graag een strakke heg? Huur dan een (elektrische) heggenschaar en snoei je heg moeiteloos in de gewenste vorm. Wil je ook je veel te hoge gras in de tuin aanpakken? Regel dan een grasmaaier of, als je een groot grasveld hebt, een zitmaaier en maak korte metten met die lange sprieten.

Wat mag er allemaal in de tuin- en groenafvalcontainer?

Voor het tuinafval kun je het beste een tuin- en groenafvalcontainer huren. Hier kun je al je snoei- en tuinafval in kwijt, zoals takken, struiken en gras. Met een kruiwagen vervoer je al het tuinafval gemakkelijk naar de container. Moet je hiervoor een lange of heuvelachtige weg afleggen, dan kan het huren van een motorkruiwagen een oplossing zijn. Heb je ander afval waar je vanaf wil? Kijk dan even naar de overige afvalcontainers en zoek de geschikte container voor jou.