Doe-het-zelf gereedschap huren

Tips bij het klussen in huis

Was jij altijd al een creatieveling? Maakte jij toen je vijf was al een sinterklaassurprise die volautomatisch en op hydraulische kracht een grap uithaalde met degene die op jouw lootje stond? Stond jij tijdens de pauze niet te voetballen of te knikkeren, maar bouwde jij een speeltoestel van ijsstokjes, elastiekjes en splitpennen? Kortom: ben je, opgegroeid en al, fervent doe-het-zelver? Of ben je voor het eerst van plan een klus zelf aan te pakken? Eén ding wat zeker is: de meeste doe-het-zelver heeft al wel wat gereedschap in huis, maar juist die specifieke gereedschappen die je maar één keer in de tien jaar nodig hebt heeft zelfs de meest doorgewinterde doe-het-zelver niet in huis. Daarom is huren nou zo handig: de verhuurbedrijven bij jou in de buurt bieden de meest rare, exclusieve en handige machines aan tegen een lage huurprijs.

Wat komt er bij kijken als je zelf aan de slag gaat?

De huurmarkt speelt niet alleen in op de professionele bouwsector. Inderdaad: als je tegenwoordig een bouwterrein langskomt, zie je erg veel gehuurde producten en machines staan. Maar ook de doe-het-zelfsector, dat wil zeggen, de particuliere sector, heeft erg veel aan het huren van gereedschap en machines. Van het kleinste gereedschap zoals een nagelapparaat tot het grovere geschut zoals een mini graafmachine voor in de tuin, alles kun je huren! Maar niet alleen voor dit soort gereedschap kun je terecht bij een verhuurder. Als je echt een grote klus aanpakt in je eigen huis, bijvoorbeeld aan de gevel, op het dak, of binnen op hoogte: bijvoorbeeld de plafonds van je huis, dan kan het zijn dat een steiger huren erg handig kan zijn. Michelangelo schijnt het plafond van de Sixtijnse Kapel liggend op zijn rug geschilderd te hebben, dat kan jij ook! Als je je hele huis in één keer wilt aanpakken, of als je zo’n grote klus uitvoert, dat je een plek nodig hebt om tijdelijk je meubels op te slaan, dan kun je ervoor kiezen om een opslagruimte bij jou in de buurt te huren. Dit hoeft helemaal niet groot of duur te zijn: bij sommige verhuurbedrijven kun je zelfs je opslagruimte per week opzeggen. Zo heb je een opslag voor je eigen spullen, maar al het afval en grofvuil moet je ook kwijt kunnen. Huur bijvoorbeeld een afvalcontainer, die plaatsen ze zo voor jouw deur en komen ze weer ophalen als ‘ie vol zit. Let er wel op dat je de container huurt voor het juiste type afval, zo heb je onder andere containers voor puinafval, bouw- en sloopafval, grofvuil, houtafval, grondafval en dakafval. Wil je zelf je oude koelkast wegbrengen, of wil je ergens juist nieuw bouwmateriaal ophalen? Dan kun je erg gemakkelijk en snel een aanhangwagen huren.

Doe-het-zelf en huur handige machines en apparatuur

Ben je specifiek bezig met een kleine klus in je eigen huis, en mis je nét dat ene gereedschap? Het kan ook zijn dat je helemaal niet eens wist van het bestaan van, bijvoorbeeld, een haakse boormachine. Zonde, want dit type boormachine zorgt ervoor dat je op moeilijk begaanbare plekken toch kunt boren. Een ander apparaat wat je niet zomaar aanschaft maar eerder huurt is bijvoorbeeld een slagmoersleutel waarmee je erg snel en handig moeren en bouten kunt aandraaien. Handig als je een doe-het-zelver bent met een voorliefde voor het sleutelen aan je eigen auto. Heb je geen compressor bij de hand? Kies dan voor een elektrisch aangedreven slagmoersleutel! Ben je van plan nieuwe vloeren te gaan leggen? Ook daarvoor heb je speciaal spul wat je kunt huren en het werk makkelijker en aangenamer maakt: wat dacht je bijvoorbeeld van een handcirkelzaag voor het grove hout, een laminaatsnijder of een parketschuurmachine? Als je wilt dat de plintjes perfect waterpas lopen en lineair aan de fotolijstjes aan de muur? Dan kun je meetapparatuur huren zoals een horizontaal-verticaal laser. Huren.nl wenst je veel klusplezier!